ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Βόμβα Ρώσων: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι “αέρας”. Ή πακέτο με ΟΛΘ ή αποχωρούμε


ΤΡΙΤΗ 17-9-2013

Αυτό δεν ήταν συνέντευξη, αυτό ήταν σαφής τοποθέτηση, αλλά και πίεση της ρωσικής αρκούδας στα τεκταινόμενα των αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας.

Η πρόεδρος του συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) Βαλεντίνο Ματβιένκο (φωτό), επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, έδωσε στην Αθήνα συνέντευξη τύπου, με αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, κυρίως στον τομέα της ενέργειας, αλλά και του σιδηροδρόμου.



Η κ. Ματβιένκο, αφού πρώτα άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα δεν είναι κυρίαρχο κράτος (οι αποφάσεις παίρνονται από τις... Βρυξέλλες), ανέφερε ότι “η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έτσι όπως πουλιέται, μόνη της, δεν έχει για τους ρωσικούς σιδηροδρόμους σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον”.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης ανέφερε ότι “η πρόταση πρέπει να εξεταστεί σε άλλο πλαίσιο, μέσα σε ένα πακέτο. Εμείς ενδιαφερόμαστε για ενιαίες υποδομές ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΟΛΘ, εμείς ενδιαφερόμαστε για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και για υποδομές logistics, μέσω της σύνδεσης σιδηροδρόμου – λιμένα. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυτόνομη είναι μηδαμινής σημασίας και αξίας”.

Η κ. Ματβιένκο το είπε ξεκάθαρα: Ή παίρνουμε πακέτο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΟΛΘ ή ατονεί το ρωσικό ενδιαφέρον.

ΠΗΓΗ. metaforespress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου