ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η Χόχτιφ πουλάει το αεροδρόμιο της Αθήνας σε καναδικό όμιλο


ΚΥΡΙΑΚΗ 29-9-2013

Το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος
Η εταιρία «Hochtief», όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή προχώρησε στην πώληση του  Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος»  (του οποίου είχε το μάνατζμεντ),  στην καναδική «PSP Investments».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας θα λάβει μετρητά ύψους 1,1 δισ. ευρώ, που θα χρησιμοποιήσει όπως αναφέρει για την μείωση του χρέους και επενδύσεις. Όλες οι μετοχές της «HOCHTIEF AirPort» μεταβιβάστηκαν στην «PSP Investments» και η συναλλαγή ενεργοποιείται αναδρομικά από 1ης Γενάρη 2013.
Επίσης ανακοίνωσε ότι από τα  1,1 δισ. ευρώ, τα 308 εκατ. ευρώ έχουν ήδη δοθεί από τους Καναδούς για την μεταβίβαση των μετοχών του αεροδρομίου του Σίδνεϊ από τον Αύγουστο.
«Ολοκληρώσαμε γρήγορα μία σύνθετη διαδικασία πώλησης και νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία του χρονοδιαγράμματός μας. Αυτό ανοίγει το δρόμο προκειμένου να επιτύχουμε το στόχο του να γίνουμε ο πλέον κερδοφόρος όμιλος υποδομών στον κόσμο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «HOCHTIEF», Μαρσελίνο Φερνάντεθ Βέρντες.
Βέβαια η μεταφορά από τους Γερμανούς στους Καναδούς δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ότι μια σημαντική υποδομή της Ελλάδας είναι στα χέρια μονοπωλιακών ομίλων. Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανάγκη για κρατικό φορέα μεταφορών και για υποδομές στην υπηρεσία της λαϊκής ευημερίας, κάτι που μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να εξασφαλίσει.

ΠΗΓΗ. 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου