ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Αρνήθηκε να φτηνύνει το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-9-2013

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Αρνήθηκε να φτηνύνει το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης απέρριψε χτες σχετική τροπολογία του ΚΚΕ
Χωρίς καν να τοποθετηθεί επί της ουσίας, η κυβέρνηση δεν έκανε χτες στη Βουλή δεκτή την τροπολογία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για μείωση της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες. Μάλιστα, ο υπουργός Μεταφορών, Μ. Χρυσοχοΐδης, δεν μπήκε στον κόπο να αναφερθεί στο περιεχόμενο της τροπολογίας, όταν ανακοίνωσε ποιες τροπολογίες κάνει δεκτές η κυβέρνηση. Αναπτύσσοντας την τροπολογία ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ν. Μωραΐτης, τόνισε:
«Σήμερα ένας εργαζόμενος για να μετακινηθεί από και προς τη δουλειά του, μπορεί να χρειαστεί έναν ολόκληρο μισθό το χρόνο, ίσως και παραπάνω, για να πληρώσει το κόστος των εισιτηρίων. Οι άνεργοι δεν μπορούν να πληρώσουν το εισιτήριο.
 Πολλοί εργαζόμενοι που είναι για καιρό απλήρωτοι ή παίρνουν πενιχρούς μισθούς, δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό του εισιτηρίου για να μετακινηθούν και αναγκάζονται να στερηθούν άλλα αγαθά για να μπορέσουν να πληρώσουν το μετρό, το λεωφορείο, τον ηλεκτρικό.
Τώρα ετοιμάζετε νέες αυξήσεις που θα κάνουν πραγματικά απλησίαστα τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Γι' αυτό ζητάμε να ψηφιστεί η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, που είναι ένα μέτρο ανακούφισης για τα λαϊκά νοικοκυριά και προβλέπει τη μείωση κατά 50% στην τιμή των εισιτηρίων στα μέσα σταθερής τροχιάς και στις αστικές οδικές συγκοινωνίες.
Οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και οι μαθητές να έχουν το δικαίωμα να επιβιβάζονται δωρεάν στα παραπάνω μέσα μαζικής μεταφοράς με μόνη προϋπόθεση την κατοχή του σχετικού αποδεικτικού εγγράφου, όπως είναι η κάρτα ανεργίας, η φοιτητική, η σπουδαστική και η μαθητική ταυτότητα».


ΠΗΓΗ. rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου