ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μιλάνε για κόστος, μιλάμε για ζωή - «Ενοικιαζόμενες» εργαζόμενες στην Εθνική Τράπεζα απολύονται όταν επιστρέφουν στη δουλειά τους


ΠΕΜΠΤΗ 19-9-2013

«Ενοικιαζόμενες» εργαζόμενες στην Εθνική Τράπεζα απολύονται όταν επιστρέφουν στη δουλειά τους μετά την άδεια λοχείας, αμέσως μόλις παρέλθει το 18μηνο προστασίας που παρέχει ο νόμος.
 Εργοδότες σε διάφορους κλάδους δεν επιτρέπουν σε εργαζόμενες να κάνουν χρήση της σωρευτικής άδειας μητρότητας, όπως προβλέπεται από το νόμο, με την απειλή της απόλυσης ή της δυσμενούς μετακίνησης.
 Επιχειρήσεις υποχρεώνουν εργαζόμενες να υπογράφουν «συμφωνητικά» με τα οποία δεσμεύονται πως δε θα μείνουν έγκυοι για κάποια χρόνια. 
Τα παραπάνω περιστατικά «καταδίωξης» της μητρότητας έχουν καταγραφεί από την ΟΓΕ που τα υπενθυμίζει με αφορμή και το πιο πρόσφατο κρούσμα στο Δήμο Νέας Ιωνίας όπου η «αριστερή» διοίκηση του Δήμου έδειξε την πόρτα της εξόδου από την εργασία σε δυο συμβασιούχους, εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς, παρουσιάζοντας ως λόγο τις απουσίες τους κατά την περασμένη χρονιά εξαιτίας της εγκυμοσύνης τους.
Πίσω από όσα επικαλούνται διάφοροι διαχειριστές υπάρχει η στρατηγική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που κατατάσσει τη μητρότητα στο εργασιακό «κόστος». 
Οι απουσίες λόγω εγκυμοσύνης, η άδεια λοχείας, το μειωμένο ωράριο της μωρομάνας είναι κόστος για τους επιχειρηματίες, τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους μεγαλοξενοδόχους, αλλά ακόμα και τους Δήμους - Εταιρείες του νέου μοντέλου ανάπτυξης. Απέναντι σ' αυτό πρέπει να παλέψουν οι γυναίκες για να βάλουν τέλος στη βαρβαρότητα, «που βάζει στην πλάστιγγα τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, με τα κέρδη των εταιρειών», όπως εύστοχα επισημαίνει η ΟΓΕ.

ΠΗΓΗ. rizospastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου