ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ελληνικό - ιδιωτικοποιήσεις - σχέδιο σύμβασης - ΤΑΙΠΕΔ


ΤΕΤΑΡΤΗ 18-9-2013

 Ελληνικό: Σε τελική ευθεία οι συζητήσεις για το σχέδιο σύμβασης
Στη φάση έντονων διαβουλεύσεων με τους ενδιαφερόμενους για την αξιοποίηση του Ελληνικού βρίσκεται η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με τον σύμβουλο ιδιωτικοποίησης.

Στόχος της διαδικασίας είναι το συντομότερο δυνατό, μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου, να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο σύμβασης, που θα υπογραφεί, όταν κι εφόσον τελεσφορήσει η διαδικασία επιλογής του αναδόχου της έκτασης. Η διαδικασία περιλαμβάνει συναντήσεις των στελεχών του Ταμείου και του Συμβούλου με τους ενδιαφερόμενους ώστε να διαμορφωθεί μια κοινά αποδεκτή σύμβαση, που θα περιγράφει της υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της κάθε μια πλευράς.

Οι δυσκολίες στις ιδιωτικοποιήσεις
Η φάση αυτή θεωρείται κομβική καθώς θα αποτελέσει την κατάληξη των νομικών διαδικασιών που προαπαιτεί η ιδιωτικοποίηση. Άλλωστε, όπως σημείωνε με δημοσίευμά του το "R" στις 11/7, η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, όπου θα κατατεθούν οι προσφορές, προβλέπεται για τον Οκτώβριο.

Αναμφισβήτητα στο Ελληνικό κρίνεται το πρεστίζ και η αξιοπιστία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων σε μια κρίσιμη φάση για την ελληνική οικονομία.


Ιδιαίτερα σε μια στιγμή, που τόσο οι διαδικασίες για την πώληση των λιμανιών καθυστερούν λόγω διαφωνιών, αλλά και η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θεωρείται από πολλούς μια ιδιαίτερα δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση.




           Η χρηματοδότηση

Ωστόσο το όλο κλίμα για την Ελλάδα δημιουργεί εύλογη αγωνία για το εάν οι ενδιαφερόμενοι θα είναι έτοιμοι τον Οκτώβριο να καταθέσουν ικανοποιητικές προσφορές για το μεγαλύτερο project αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη. Κύριο ζήτημα είναι το πώς θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων που θα απαιτηθούν, σε μια περίοδο που πιστωτικά ιδρύματα και Funds αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα έργα real estate στην Ευρώπη.


ΠΗΓΗ. reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου