ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου για το Athens Flying Week


ΤΡΙΤΗ 24-9-2013


Στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ακόμα και υδροπλάνα (!) θα πάρουν μέρος στο φετινό 2ο Διεθνές Αεροπορικό Show με τίτλο Athens Flying Week, που διοργανώνεται στις 27, 28 και 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Στη γιορτή των αεροπλάνων θα μετάσχουν μερικοί από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, ενώ αποκορύφωμα του show θα είναι οι επιδείξεις που θα γίνουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου.

Φέτος, έχουν δηλώσει συμμετοχή τα ακροβατικά σμήνη της Ολλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας (F-16 Demo), της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (ORLIK Aerobatic Team) και το team της Red Bull (Alpha Jet), καθώς και διεθνούς φήμης πιλότοι όπως οι Francesco Fornabaio, Luca Bertossio, Jurgis Kairys.

Επίσης, με επιδείξεις που φιλοδοξούν να κόψουν την ανάσα των θεατών, θα πετάξει το team των βετεράνων Blu Circe και η ομάδα των χειριστών με ειδικές ανάγκες WeFly! Team. Ακόμα, αναμένεται να πάρουν μέρος πληρώματα ιδιωτικών αεροσκαφών από την Τουρκία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ελβετία.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν η Πολεμική Αεροπορία, η Αεροπορία Στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα με τα εναέρια μέσα τους και τους καλύτερους κυβερνήτες τους, οι οποίοι θα εκτελέσουν ασκήσεις ακριβείας, επιχειρησιακούς ελιγμούς, εικονικές διασώσεις κ.λ.π. Στο πλαίσιο των επιδείξεων το κοινό θα παρακολουθήσει διελεύσεις ακριβείας ελικοπτέρων από τους πιλότους Ηλία Σοφιανό και Δημήτρη Βερβερέλη με την WARTER AVIATION, καθώς και πτήσεις αερομοντελισμού.

Στόχος των διοργανωτών του Athens Flying Week είναι τις φετινές εκδηλώσεις να παρακολουθήσουν πάνω από 50.000 θεατές, έναντι περίπου 20.000 πέρυσι, κάτι που όπως λένε «θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, με την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο».

Σημειώνεται, ότι την ερχόμενη Πέμπτη στις 5.30 το απόγευμα, μια ημέρα πριν από τις κεντρικές εκδηλώσεις στο αεροδρόμιο Τατοίου, θα υπάρξει pre-show στην παραλία Παλαιού Φαλήρου, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν το Alpha Jet της Red Bull, τον διάσημο πιλότο της Breitling Francesco Fornabaio και τρία υδροπλάνα με πιλότους τους Μ. Αναστασίου, Γ. Αλεβίζο και Κ. Ρωσσίδη.

Τα εισιτήρια για την παρακολούθηση των επιδείξεων που θα γίνουν στο Τατοΐ θα κοστίζουν 5-8 ευρώ για τους ενήλικες και τα παιδιά άνω των 12 ετών και 3-4 ευρώ για τα παιδιά ηλικίας 3-12 ετών.

ΠΗΓΗ. tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου