ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η λύση στην έλλειψη πάρκινγκ - To μίνι που διπλώνει

ΔΕΥΤΕΡΑ 26-8-2013

Είναι μικροσκοπικό, πανέξυπνο και οικολογικό.

Το διθέσιο ηλεκτρικό μοντέλο Armadillo-T γίνεται μισό σε μήκος πατώντας απλά έναν διακόπτη, οπότε χωρά σχεδόν παντού.
 
Το πειραματικό μίνι προέρχεται από τη Νότια Κορέα και εξελίχθηκε από το Κορεάτικο Ινστιτούτο Επιστημών και Τεχνολογίας ΚΑΙST με έδρα την πόλη Νταετζεόν. Φιλοδοξεί μάλιστα να δώσει την απάντηση σε δύο κυρίαρχα προβλήματα κάθε μεγάλης πόλης, στους μποτιλιαρισμένους δρόμους και στην έλλειψη χώρων στάθμευσης.
Το Armadillo-T είναι εφοδιασμένο με τέσσερα ηλεκτρικά μοτεράκια, ενσωματωμένα μέσα σε κάθε ένα τροχό, καθώς επίσης με μπαταρία ιόντων λιθίου. Σύμφωνα με τους κορεάτες δημιουργούς του, ζυγίζει μόνον 450 κιλά, προσφέρει γύρω στα 100 χλμ. αυτονομία και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα.
 
Η διαδικασία της…συρρίκνωσής του είναι απλή και ενεργοποιείται μέσω Smartphone. Μόλις φτάσεις στον προορισμό σου, βγαίνεις πρώτα από το όχημα και μετά ενεργοποιείς τη λειτουργία αναδίπλωσής του, οπότε μαζεύεται το αμάξωμα και μειώνεται το αρχικό μήκος του από τα 3,20 μ. στα 1,65 μ.  Σε αυτή τη διαδικασία ανυψώνονται οι πίσω τροχοί και κατεβαίνουν αυτόματα και ακουμπούν στο έδαφος μικρές βοηθητικές ρόδες,πάνω στις οποίες κυλά το ηλεκτρικό μίνι και παρκάρει μόνο του.
 
Το μοντέλο προσφέρεται για σύντομες διαδρομές, για τουριστικές ξεναγήσεις σε πόλεις, για χρήση σε επιχειρήσεις με διάσπαρτα κτίρια σε μία περιοχή ή ακόμη και για car-sharing σε μία μεγαλούπολη. Πάντως οι Κορεάτες δεν απαντούν προς το παρόν στο ερώτημα, αν θα βγει ποτέ σε παραγωγή.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ. 



ΠΗΓΗ. aragma
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου