ΠΕΜΠΤΗ 22-8-2013
Η απεργία στην Κολομβία συνεχίζεται παρά την κρατική καταστολή (φωτό: ΑΡ)
Συνεχίζεται η αγροτική απεργία στην Κολομβία, προβάλλοντας την αγανάκτηση του λαού για την έλλειψη υποδομών στην ύπαιθρο και αιτήματα ενάντια στη στρατιωτικοποίηση, την υπερεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας από τις πολυεθνικές της ενέργειας και των τροφίμων και τη λεγόμενη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου (TLC) που εξυπηρετεί τους Κολομβιανούς κεφαλαιοκράτες.
Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν εκτός από φτωχούς αγρότες και εργάτες διαφόρων κλάδων, νεολαία και φοιτητές, συνεχίζεται συναντώντας την καταστολή από την αντιδραστική κυβέρνηση του Χουάν Μανουέλ Σάντος, που έχει κατεβάσει στρατό και αστυνομία.

Εντείνεται η καταστολή



Την Τετάρτη, οι απεργοί έστησαν μπλόκα σε 18 βασικές οδικές αρτηρίες και παραμένουν σε αυτά, παρά το γεγονός ότι οι δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να τα "σπάσουν" με τη βία. Από τις αστυνομικές επιθέσεις τραυματίστηκαν 50 άνθρωποι και έγιναν και 98 συλλήψεις. Παράλληλα, πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι το κράτος, αξιοποιώντας και τη δράση αντιδραστικών ένοπλων ομάδων, έχει εξαπολύσει κυνήγι, δίνοντας και μεγάλες αμοιβές για να συλλάβει ηγετικά στελέχη του κινήματος.
Τη στήριξή του στο λαϊκό αγώνα και την απεργία διαρκείας έχει εκφράσει το Κολομβιανικό ΚΚ, που συμμετέχει ενεργά με μέλη και στελέχη του καθώς και το αντάρτικο κίνημα των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας (FARC - EP) που συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση στην Αβάνα της Κούβας.

ΠΗΓΗ.902
1 / 3