ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Με 10.000 αναπληρωτές καθηγητές λιγότερους η νέα σχολική χρονιά, παραδέχθηκε ο υπουργός Παιδείας


ΔΕΥΤΕΡΑ 26-8-2013

Στην παραδοχή ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με 10.000 αναπληρωτές καθηγητές λιγότερους με πρόσχημα τη δημοσιονομική προσαρμογή, καταφεύγει ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Παράλληλα, εκφράζει την άποψη ότι οι εκπαιδευτικοί επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών αρκεί να μην υπάρχει «η στρεβλή, πρόχειρη και πελατειακή κατανομή των διορισμών και των μεταθέσεων της τελευταίας εικοσαετίας», όπως σημείωσε. Με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι στην αντίπερα όχθη από την ικανοποίηση του αιτήματος να αντιστοιχείται ο αριθμός των παιδιών και των εκπαιδευτικών ανά τάξη με βάση τις σύγχρονες ανάγκες στη μόρφωση των παιδιών του λαού.
Θέλοντας να κατευνάσει τις δίκαιες αντιδράσεις μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, επιχειρεί να εμφανιστεί καθησυχαστικός, λέγοντας ότι δε θα υπάρξει καμία απόλυση, ενώ δηλώνει ότι «όλοι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στην πλειονότητά τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, εντός του τρέχοντος τριμήνου θα έχουν αξιοποιηθεί σε άλλες θέσεις του Δημοσίου».
Τέλος, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Λύκειο, ο υπουργός Παιδείας, σημειώνει ότι αυτό είναι καταστάλαγμα ενός πενταετούς εθνικού διαλόγου, και μάλιστα ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν σε αυτόν. 

ΠΗΓΗ.  902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου