ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Κύκλωψ του Ευριπίδη στην Επίδαυρο


ΤΡΙΤΗ 30-7-2013

    ΑΡΧΑΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ 
     
    Κύκλωψ του Ευριπίδη στην Επίδαυρο Ο Βασίλης Παπαβασιλείου σκηνοθετεί τον Κύκλωπα του Ευριπίδη για το Εθνικό Θέατρο, το μοναδικό σατυρικό δράμα που έφτασε ακέραιο ως τις μέρες μας. Το έργο πραγματεύεται τις περιπέτειες του Οδυσσέα και των συντρόφων του στα χέρια του Πολύφημου. Η παράσταση θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 2 και 3 Αυγούστου με σπουδαίους πρωταγωνιστές, τον Νίκο Καραθάνο, τον Δημήτρη Πιατά και τον Νίκο Χατζόπουλο  για το φεστιβάλ Επιδαύρου 2013.
    Όταν ο Οδυσσέας, πολυμήχανος και επινοητικός ήρωας, φτάνει καταταλαιπωρημένος στο νησί των Κυκλώπων, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κοινωνία που βασίζεται σε πρωτόγονα ένστικτα. Ο χορός των σατύρων δίνει τον τόνο σε μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία, όπου η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία.
    Όπως είχε δήλωσει ο σκηνοθέτης σε συνέντευξη τύπου, το έργο κανονικά έχει διάρκεια 40-45 λεπτά. Οπότε, για να μεγαλώσει η διάρκειά του, θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο παιγνίου, το οποίο θα καταστήσει αναγκαία την έλευση του «Κύκλωπα».

    Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου Διασκευή: Βασίλης Παπαβασιλείου – Σωτήρης Χαβιάρας Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρί Νοέλ Σεμέ Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ Κίνηση: sinequanon Διανομή
    Οδυσσέας: Νίκος Καραθάνος, Κύκλωπας:Δημήτρης Πιατάς, Σιληνός: Νίκος Χατζόπουλος, Συμμετέχει 17μελής Χορός


    ΠΗΓΗ. monopoli

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου