ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η Τρόικα ζητά “εδώ και τώρα” την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ!


ΤΕΤΑΡΤΗ  26-6-2013

Η υπαναχώρηση της ρωσικής Gazprom από τις διαδικασίες μεταβίβασης της ΔΕΠΑ, αλλά και η επικίνδυνη στασιμότητα που παρατηρείται στην διαδικασία υπογραφής πώλησης τόυ ΟΠΑΠ στην Emma-Delta, οδηγεί την τους τροϊκανούς στο να βγάλει «κόκκινη» κάρτα στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

Σύμφωνα με  πληροφορίες, τα υψηλόβαθμα στελέχη των δανειστών, σε μία κίνηση που αναμένεται να αναταράξει τις εγχώριες ισορροπίες στο κεφάλαιο των αποκρατικοποιήσεων, φέρονται να εισηγούνται στο Μέγαρο Μαξίμου την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και την αντικατάστασή του από έναν ιδιωτικό και ανεξάρτητο φορέα.

Το νέο… μαγαζί, με βάση την πρόταση των τροϊκανών, θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα στελεχωθεί από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με «χιλιόμετρα» στην διεκπεραίωση διαγωνισμών ειδικού ενδιαφέροντος.

Οι βασικοί στόχοι του πλάνου που προωθεί η τρόικα -τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο- είναι η αποσύνδεση των εξαρτήσεων και των συμφερόντων από το καίριο εγχείρημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και η εξάλειψη των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Το έρεισμα των δανειστών για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, όπως προκύπτει από τις κατ΄ ιδίαν αναφορές τους, είναι πως «τα πολιτικά πρόσωπα, οι υπουργοί, δεν μπορούν να διαχειρισθούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τις αποκρατικοποιήσεις».


ΠΗΓΗ.  lykavitos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου