ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - Λουκέτο εξπρες σε νοσοκομεία


ΠΕΜΠΤΗ 20-6-2013

Σε κλείσιμο- εξπρές σε πέντε νοσοκομεία, τέσσερα των Αθηνών και ένα της Θεσσαλονίκης, προχωρά έως τα μέσα του καλοκαιριού το υπουργείο Υγείας με το σκεπτικό ότι τα εν λόγω παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα όπως επίσης ότι βρίσκονται κοντά σε άλλα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι. Μιλάει στο "R" ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό.


Τα νοσοκομεία των Αθηνών στα οποία αναμένεται να μπει λουκέτο είναι τα εξής:   

Το Αγία Βαρβάρα
Η Πολυκλινική της Ομόνοιας.
Το Νοσοκομείο Πατησίων
Το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη»
Το νοσοκομείο «Παναγία» της Θεσσαλονίκης

Ωστόσο η συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας. Έτσι σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Νέος Οδικός Χάρτης για την Υγεία προβλέπει ότι από τα 135 νοσοκομεία της χώρας έχει συμφωνηθεί να παραμείνουν ανοιχτά τα 80, εκ των οποίων από τα 35 που βρίσκονται στην Αττική θα μείνουν τα 15. Έτσι, από τις 45.000 κλίνες που υπάρχουν τώρα θα πέσουμε στις 35.000 κλίνες. Επιπλέον το πλεονάζον προσωπικό θα μεταφέρεται σε όποιο νοσοκομείο υπάρχουν ελλείψεις και ανάγκες ενώ ανοίγει η πόρτα της διαθεσιμότητας.

Μιλώντας στο "R", ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ευαγγελισμού Ηλίας Σιώρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον χώρο της Υγείας, ζήτησε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και προανήγγειλε κινητοποιήσεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο «Πολυκλινική», στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Σωκράτους, στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για «την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του νοσοκομείου», με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, την κατάργησή του.

Να μην αποτολμήσει κλείσιμο νοσοκομείων καλεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, προειδοποιώντας ότι «η κοινωνία ήδη έχει φορτιστεί στο έπακρο με τις μαύρες τηλεοπτικές οθόνες και είναι βέβαιο πως θα εξεγερθεί εάν διαπιστώσει πως μπαίνουν λουκέτα σε υπηρεσίες υγείας».Ο κ. Βαρνάβας αναφέρει ότι συνιστά κακουργηματική πράξη το κλείσιμο κρεβατιών, τμημάτων και ολόκληρων νοσοκομείων όταν η οικονομική κρίση έχει αυξήσει κατά 40% την προσέλευση ασθενών στο ΕΣΥ, οι άνεργοι και ανασφάλιστοι έχουν ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο και χιλιάδες παιδιά δεν έχουν μένουν εμβολιαστεί.






ΠΗΓΗ: REPORTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου