ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ρήγματα στην συνοχή της Κυβέρνησης - για «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ


ΤΡΙΤΗ 11-6-2013

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης βάζουν οι τελευταίες εξελίξεις μετά το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, η απόφαση για «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ και για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.
Ήδη το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του ζητά σύσκεψη των αρχηγών, κάτι που έπραξαν χθες και προσωπικά οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μαζί τους ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να τους ανακοινώσει την απόφασή του για την ΕΡΤ.

«Μην το κάνεις, πάμε πρώτα σε Σύσκεψη Αρχηγών» φέρεται για παράδειγμα να είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πλην όμως δεν εισακούστηκε. Αμέσως μετά υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι συμφώνησαν-όπως προκύπτει και από τις σημερινές τους ανακοινώσεις-κοινή πορεία στο θέμα. Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό πως ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμούν να δώσουν τη μάχη της στήριξής τους στο θέμα της ΕΡΤ, καθώς και οι δικές τους μετρήσεις δείχνουν πως το κοινωνικό έδαφος είναι πολύ θετικό για τον Αντ. Σαμαρά.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να προχωρήσει ακόμα και χωρίς τους εταίρους του, δεν περιορίζεται μόνο στο θέμα της ΕΡΤ, αλλά επεκτείνεται και στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να προαναγγέλλει ουσιαστικά νομοσχέδιο όπου θα παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου. Και αυτό τη στιγμή που οι κυβερνητικοί εταίροι δηλώνουν ότι ψηφίζουν μόνο για 7 Κυριακές το χρόνο στις μη τουριστικές περιοχές.

Κατ’ ουσίαν ο Αντώνης Σαμαράς πετά το γάντι στους κυβερνητικούς του εταίρους, διαμηνύοντάς τους ουσιαστικά μέσω της νέας τακτικής που εγκαινιάζει «εάν δεν συνεργαστείτε, πάρτε την ευθύνη να με ρίξετε».

Ήδη Ιπποκράτους και Αγίου Κωνσταντίνου, συνεχίζοντας να πιέζουν για μια άμεση σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αρχίζουν όλο και περισσότερο να σκέφτονται τα εκλογικά σενάρια.

ΠΗΓΗ: http://www.enimerwsi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου