ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Δεν θα βγει από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων

 10/03/2013 - 12:47
Ο Γ. Μαυραγάνης, υφυπουργός Οικονομικών
Δεν θα βγει από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων, το διαβόητο χαράτσι, καθώς ο τρόπος είσπραξής του μέσω του ρεύματος, θεωρείται «ασφαλής» από συγκυβέρνηση και τρόικα.
Κατά τα άλλα όσον αφορά τα ακίνητα, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, δηλώνει ότι: «Η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων σε μία δήθεν προσπάθεια να τονώσει την αγορά ακινήτων, η οποία παρουσιάζει ραγδαία κάμψη. Σύμφωνα με τον υφυπουργό εξετάζονται δύο σενάρια για το μέτρο, το οποίο πάντως δεν φαίνεται ικανό να αντιστρέψει την εικόνα στην αγορά.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, που επικαλείται στοιχεία κτηματομεσιτικών οίκων, σε εξέλιξη βρίσκεται ένα «μεγάλο παζάρι» μεταξύ ξένων υποψήφιων αγοραστών και Ελλήνων πωλητών, τόσο στην Αττική όσο και σε παραθεριστικές περιοχές σε όλη τη χώρα.
Οι Έλληνες έχουν στραφεί στην πώληση των σπιτιών τους μη αντέχοντας τη συντήρησή τους και με μία αρχική εκτίμηση, υπολογίζεται πως περίπου 70.000 κατοικίες πωλούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου