ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Βάζει πωλητήριο σε νησιά και νησίδες

Κωλοτούμπα της Χρυσής Αυγής στη χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, αφού πρώτα επιβεβαιώθηκε ο ρόλος της υπέρ των εφοπλιστών και άλλων μερίδων της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας
Mε ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκε χτες από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που διευκολύνει ακόμα περισσότερο την εκποίηση δημόσιων και ιδιωτικών νησιών. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και οι μισοί από τους βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Πρόκειται για ρύθμιση που εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης νήσων και βραχονησίδων, ή την αξιοποίησή τους από τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Στην τροπολογία, όπως τελικά διαμορφώθηκε, αναφέρεται ότι «για την απόκτηση με δικαιοπραξία εν ζωή εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικές νησίδες και σε ακίνητα ιδιωτικών νήσων ή νησίδων, οπουδήποτε και αν αυτές βρίσκονται απαιτείται άδεια του υπουργού Εθνικής Αμυνας που παρέχεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη όλων των Γενικών Επιτελείων. Επί δημοσίων νησίδων δεν μεταβιβάζεται η κυριότητά τους, αλλά παρέχεται η δυνατότητα μίσθωσης υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις».
Κατά τη χτεσινή ψηφοφορία, η Χρυσή Αυγή, κάνοντας μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα, ψήφισε «κατά». Μόλις προχτές, ο εισηγητής της Η. Παναγιώταρος είχε δηλώσει ότι το κόμμα του υπερψηφίζει την τροπολογία, αναφέροντας πως «το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει η υπογραφή του υπουργείου Αμυνας είναι μια καλή ασφαλιστική δικλείδα για οποιαδήποτε εκμετάλλευση, πώληση, οτιδήποτε έχει να κάνει με νησίδες και βραχονησίδες της πατρίδας μας».
Στο «παρά πέντε» της χτεσινής ψηφοφορίας, και ενώ είχε αποκαλυφθεί ο ρόλος τους υπέρ των εφοπλιστών και άλλων ντόπιων και ξένων μερίδων του κεφαλαίου, που ορέγονται τα ελληνικά νησιά και τις νησίδες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ν. Παπάς δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει την τροπολογία, κάνοντας γενικά λόγο για αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Στην παρέμβασή του για το θέμα της τροπολογίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε ότι για το ΚΚΕ τα νησιά, τα δάση και εν τέλει η χώρα, είναι λαϊκή περιουσία και επομένως το Κόμμα είναι ριζικά αντίθετο στο να υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, δάση και παραλίες. Στο καπιταλιστικό σύστημα, ανέφερε, όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται, δεν υπάρχουν άλλες αξίες. Η μόνη αξία που αναγνωρίζει το σύστημα, είπε, είναι να πουλάει την εργατική δύναμη, την ικανότητα του ανθρώπου να δουλεύει και να τον εκμεταλλεύεται για μια ζωή.

ΠΗΓΗ: http://www1.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου