ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Εννέα «μνηστήρες» για τον εμπορευματικό «βραχίονα» του βουλγαρικού BDZ

Εννέα επενδυτές ενδιαφέρθηκαν για την ιδιωτικοποίηση του εμπορευματικού "βραχίονα" του BDZ, του κρατικού οργανισμού σιδηροδρόμων της Βουλγαρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ιδιωτικοποιήσεων (PPCA) της χώρας.
Η ανακοίνωση από την Υπηρεσία έγινε έπειτα από τη λήξη της προθεσμίας για την απόκτηση των τευχών της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του εμπορευματικού τομέα του BDZ, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων «Novinite».
Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του εμπορευματικού τομέα, έπειτα από την πρώτη που πραγματοποιήθηκε, ανεπιτυχώς, το καλοκαίρι του 2012.
Στην παρούσα διαδικασία, η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων όρισε την κατώτατη τιμή στα 100 εκατ. λέβα (περίπου 50 εκατ. ευρώ) από 200 εκατ. λέβα (περίπου 100 εκατ. ευρώ).
Από τις εννέα εταιρείες που απέκτησαν τα τεύχη της διαδικασίας, οι πέντε ενήργησαν μέσω των δικηγορικών γραφείων που τους εκπροσωπούν, ανακοίνωσε η Υπηρεσία. Οι υπόλοιπες τέσσερις εταιρείες είναι η First Investment Bank, η Bulgarian Ship Company, η Bulgarian Railways Company (BRC) και η ιδιωτική εταιρεία σιδηροδρόμων Grup Feroviar Roman, που είναι ιδιοκτήτρια του BRC.
Οι εταιρείες καλούνται μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου να συμπληρώσουν και να καταθέσουν στην αρμόδια υπηρεσία τα τεύχη, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου