ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Παπαρήγα:Ο λαός δεν φοβάται πια την καταστολή γιατί φοβάται την πείνα!

Παπαρήγα:Ο λαός δεν φοβάται πια την καταστολή γιατί φοβάται την πείνα!«Είμαστε σε μία φάση όπου ο λαός αρχίζει να μην φοβάται τη βία και την καταστολή, γιατί πάνω απ’ όλα φοβάται την πείνα, την ανεργία, πάνω απ’ όλα φοβάται ότι αύριο θα βρεθεί έξω απ’ το σπίτι του και έξω απ’ τη γη του», δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ κα. Αλέκα Παπαρήγα στη συγκέντρωση των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας.
«Σ’ αυτή τη φάση, λοιπόν, πρέπει να συγκεντρωθούν δυνάμεις πιο πολλές, πιο μαζικές, πιο αποφασισμένες, με βασικά αιτήματα ριζικής αντίθεσης με την πολιτική της ΕΕ, με αιτήματα που έχουν σχέση στο ότι την κρίση δεν την έκανε ο λαός και δεν πρέπει να πληρώσει ο λαός, ούτως ώστε κάτι να αποσπάσουν. Αν δεν γίνει αυτό τα πράγματα είναι μαύρα. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι αυτή η φάση θα δώσει τη δυνατότητα στο λαό να πάψει να φοβάται την καταστολή και να επιβάλει ο ίδιος το δίκιο του, με πιο ανεβασμένους, πιο δυναμικούς και θα έλεγα πιο καλά κλιμακωμένους αγώνες. Οι αγρότες δεν φοβούνται πάντως…
Αυτοί που είναι εδώ δεν φοβούνται, αλλά πρέπει να έρθουν και άλλοι. Ακόμα και με κλειστούς τους δρόμους; Εδώ κλείνουν τη ζωή του λαού και θα μας πουν τώρα για τον κλειστό δρόμο; Είναι αποπροσανατολιστικό αυτό. Οι αγώνες μπορούν να γίνονται και με κλειστούς και με ανοιχτούς δρόμους και με όλες τις μορφές πάλης. Ας αφήσουν αυτό το «ανοιχτοί δρόμοι».
Τι θέλουν δηλαδή να κλαίμε μέσα στα σπίτια μας, να μην μας βλέπουν; Όπως έκαναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που μάζεψαν όλους τους άστεγους, τους ναρκομανείς και τα έκρυψαν και μετά τα ξαναβγάλαν έξω; Δηλαδή να κρυφτούμε; Δεν μπορεί να κρυφτεί ο λαός. Ξέρετε ότι υπάρχει μια απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού να μην προβάλλεται η φτώχεια στα κανάλια. Αν εννοούν τα πρόσωπα κάποιου που δεν θέλει, εντάξει έχει δικαίωμα. Αλλά δεν μπορεί δηλαδή, πρέπει να κρυφτούμε;
Να κρυφτεί η φτώχεια. Δεν γίνεται. Όχι μόνο πρέπει να φανεί, αλλά πρέπει να δείξει και τη δύναμή της. Η φτώχεια σήμερα έχει τη δύναμη, γιατί το δίκιο της μπορεί να της δώσει τη δύναμη που χρειάζεται».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου