ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Λουκέτο στο καθημερινό φύλλο του Αγγελιοφόρου! Την έξοδο "δείχνει" η εργοδοσία σε 60 άτομα


«Ψυχρολουσία» για τους 136 εργαζόμενους της εφημερίδας Αγγελιοφόρος. Πριν από λίγο η εργοδοσία της...
μεγαλύτερης εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι κλείνει το καθημερινό φύλλο. Ο Αγγελιοφόρος θα κυκλοφορήσει για τελευταία φορά την ερχόμενη Τρίτη. Στο εξής θα κυκλοφορεί μόνο ο Αγγελιοφόρος της Κυριακής και τα περιοδικά που τον συνοδεύουν. Επίσης θα συνεχίσει να λειτουργεί το διαδικτυακό πόρταλ της εφημερίδας.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του μέσου πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτη με εθελούσια έξοδο τουλάχιστον 40 άτομα. Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να αποχωρήσουν είκοσι ακόμη εργαζόμενοι γιατί όπως είπε ο ιδιοκτήτης η εφημερίδα μπορεί να λειτουργήσει με 76 άτομα.
ΕΣΗΕΜΘ και εργαζόμενοι θα συζητήσουν αύριο στις 11:00. Στην εργασιακή συνέλευση θα οριστεί ο τρόπος αντίδρασης στο τελεσίγραφο της εργοδοσίας. Οι δημοσιογράφοι βάσει παλαιότερης συμφωνίας έχουν το δικαίωμα να μην προχωρήσουν σε εθελούσιες εξόδους και να παραμείνουν στη δουλειά του μέχρι τον Μάρτιο. Ο ιδιοκτήτης παραδέχτηκε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσιογράφων. Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους εργαζόμενους; Τι γίνεται εάν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των 40 ατόμων που πρέπει να επιλέξουν το δρόμο της εθελούσιας εξόδου. Η απάντηση του ιδιοκτήτη σε αυτά τα ερωτήματα ήταν ότι η εφημερίδα δεν έχει αύριο!

ΠΗΓΗ: http://www.axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου