ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η Τρόικα ζητάει 2.000 απολύσεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


16-1-2013
Τα δύο τρίτα του προσωπικού του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θέλει εκτός του νέου σχήματος η Τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.
Οι διαπραγματεύσεις με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συνεχίζονται, καθώς σήμερα στην τράπεζα και τις θυγατρικές απασχολούνται 3.220 άτομα.
Την Τρίτη, διενεργήθηκε ακόμα μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι νεότερο και κύκλοι του ΤΧΣ σημείωσαν στην εφημερίδα, ότι "συνεχίζεται η παροχή διευκρινίσεων προς την Τρόικα και λεπτομερειών, σχετικά με το μεταβατικό ίδρυμα που θα προκύψει από τη διάσπαση του Τ.Τ.".
Ωστόσο, η διαπραγμάτευση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το προσχέδιο του business plan "γράφεται και σβήνεται" συνεχώς, όπως σχολιάζουν καλά πληροφορημένες πηγές.
Η πλευρά των δανειστών ζητά το "νέο Τ.Τ." να λειτουργήσει με μόλις 1.000 άτομα προσωπικό, ενώ το ΤΧΣ επιμένει ότι η διασφάλιση εργασιακής ειρήνης είναι κομβική, προκειμένου η νέα μεταβατική τράπεζα να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες της και να μην "πληγεί" από παρατεταμένες απεργίες ή απόσυρση καταθέσεων.
Η Τρόικα μάλιστα, φέρεται να έχει δεχθεί την αποχώρηση περί των 420 - 450 εργαζομένων από τους περίπου 600 που είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Αυτοί έχουν το δικαίωμα μετάθεσης σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σύμφωνα με τη διάταξη Βερελή, αλλά η Τρόικα δεν επιθυμεί να προστεθούν στον κατάλογο των δημοσίων υπαλλήλων.
Πάντως, αυτές οι αποχωρήσεις δεν μπορούν να εκληφθούν ως εθελουσία, καθώς η Τρόικα δεν δέχεται να αποχωρήσουν με επιπλέον αποδοχές, πλην των νόμιμων, ενώ το ΤΧΣ επιμένει, ότι πρέπει να υπάρξει κάποιο κίνητρο.
Αλληλεγγύη στα αιτήματα των εργαζομένων του ΤΤ εκφράζει η ΓΣΕΕ
Την αλληλεγγύη της προς τα αιτήματα των τραπεζοϋπαλλήλων και την υποστήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.  Με το σύνθημα "να μην περάσουν οι απολύσεις και το ξεπούλημα του ΤΤ" διαδήλωσαν οι τραπεζοϋπάλληλοι που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση καθώς και στην συγκέντρωση και στην πορεία υπερασπίζοντας τους εργαζόμενους του ΤΤ.
Η Συνομοσπονδία υποστηρίζει "την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα τραπεζών με τη συμμετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος θα λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας".
Ακόμη, τάσσεται κατά της ενδεχόμενης διάσπασης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ζητά τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ, αναφέρει ότι "τα συνδικάτα δεν θα ανεχθούν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, και τις απολύσεις εργαζομένων".
Με το σύνθημα "να μην περάσουν οι απολύσεις και το ξεπούλημα του ΤΤ" διαδήλωσαν οι τραπεζοϋπάλληλοι που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση καθώς και στην συγκέντρωση και στην πορεία υπερασπίζοντας τους εργαζόμενους του ΤΤ.
"Υποτίθεται ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και τις αναδιαρθρώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναμένεται το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για τις Τράπεζες, την οικονομία και την επιδιωκόμενη ανάπτυξη.
Αν εννοούν ότι ο τρόπος για να τα πετύχουν όλα αυτά είναι η περαιτέρω διεύρυνση της ανεργίας με απολύσεις στις Τράπεζες, πρέπει έγκαιρα να καταλάβουν ότι 'παίζουν με εύφλεκτα υλικά' και όλες οι επιδιώξεις τους μπορεί εύκολα να τιναχθούν στον αέρα. Η ΟΤΟΕ και οι εργαζόμενοι στο ΤΤ είναι ανοιχτοί στο διάλογο με στόχο την αναζήτηση λύσεων κοινής λογικής, που δεν μπορεί να είναι άλλη πέρα από τη διασφάλιση της απασχόλησης και των δικαιωμάτων των εργαζομένων" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου