ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Τρίτη 15 Γενάρη 2013 - Αποχώρησε από τη συζήτηση το ΚΚΕ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

 
Τρίτη 15 Γενάρη 2013
Αποχώρησε από τη συζήτηση το ΚΚΕ
Τα μέτρα και την απαράδεκτη διαδικασία κατήγγειλε ο Θ. Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος
Καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και επικίνδυνη διαδικασία, το ΚΚΕ αποχώρησε χτες από τη συζήτηση, όπως έκανε και το Σάββατο, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, που συνεδρίασε άρον άρον για να επεξεργαστεί το νομοσχέδιο.
Σε σχόλιο που εξέδωσε το περασμένο Σάββατο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, που με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προωθεί την κύρωση επτά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου με νέα αντιλαϊκά μέτρα (απολύσεις υπαλλήλων, περικοπές δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.). Γι' αυτό και οι βουλευτές του αποχώρησαν από τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Αυτός είναι ο χαρακτήρας της αστικής δημοκρατίας και των θεσμών της, αντιδραστικός - αντιλαϊκός. Ο λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες, να αντιταχθεί και να αντιπαλέψει τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα».
Ανακοινώνοντας χτες την αποχώρηση του ΚΚΕ από την Ολομέλεια, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος Θ. Παφίλης τόνισε: «Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την κύρωση έξι Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που συνοδεύονται από νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, όπως απολύσεις υπαλλήλων, περικοπές δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.
Η διαδικασία είναι απαράδεκτη και θεωρούμε ότι είναι και επικίνδυνη. Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους η κυβέρνηση με αυτή τη λογική τού "αποφασίζουμε και διατάζουμε". Ξεπερνάει κάθε όριο και ταυτόχρονα δείχνει και τα περιθώρια της αστικής δημοκρατίας και του αστικού κοινοβουλίου και την υποκρισία, δηλαδή πόσο σέβεται ακόμα και αυτά που το ίδιο αποφασίζει. Ο κόσμος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα.
Θεωρώντας, λοιπόν, αυτή τη διαδικασία απαράδεκτη καλούμε το λαό να αντισταθεί απέναντι στα νέα βάρβαρα μέτρα. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτή τη διαδικασία. Αποχωρούμε από την Ολομέλεια καταγγέλλοντας αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία. Φυσικά δηλώνουμε ότι καταψηφίζουμε και ότι δεν συμφωνούμε με καμία από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε κάνει διάβημα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη ζητώντας να μην προχωρήσει αυτή η απαράδεκτη διαδικασία. Το περασμένο Σάββατο, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή είχαν αποχωρήσει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, αλλά χτες επέλεξαν να παραμείνουν στη συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου