ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Citibank: Κλείνει 16 καταστήματα στην Ελλάδα

Citibank: Κλείνει 16 καταστήματα στην Ελλάδα


Απόφαση σοκ από τη Citibank. Περιορίζει τις δραστηριότητές της και κλείνει 16 καταστήματα. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της
Σε κλείσιμο 16 καταστημάτων που λειτουργούσε στην επαρχία προχώρησε η Citi, η οποία αποφάσισε να περιορίσει τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά.
Πλέον θα διατηρεί 20 μονάδες στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη. Ήδη εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με στόχο τη μείωση άνω των 200 θέσεων.
"Με δεδομένο το σημερινό επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, που απαιτεί προσαρμοστικότητα, ευελιξία και αποφασιστικούς χειρισμούς, η Citi Ελλάδας προχωρά σε εκλογίκευση του μεγέθους του δικτύου καταστημάτων της, διατηρώντας 21 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη" αναφέρει η τράπεζα σε σχετική της ανακοίνωση.
Μεταξύ άλλων, η Citi Ελλάδας, αναφέρει στην ανακοίνωση, ότι "στηρίζει τους εργαζομένους των οποίων η θέση καταργείται ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, μέσω ενός συνολικού προγράμματος που δεν περιορίζεται στο χρηματικό σκέλος, αλλά περιλαμβάνει χρονική επέκταση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και επιπλέον συμβουλευτικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαχειριστούν αυτή τη σημαντική αλλαγή στη ζωή τους".
Τα τελευταία 2 χρόνια η Citi έχει επικεντρώσει τις λειτουργίες της στα επενδυτικά και καταθετικά προϊόντα, καθώς και στις πιστωτικές κάρτες.
Πηγές της τράπεζας σημειώνουν ότι το επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον καθιστούν αναγκαία μία τέτοια εξέλιξη και τονίζουν ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας και η ευρύτερη χρήση του remote banking, είτε πρόκειται για internet ή mobile banking, κάνει πιο εύκολη την εξυπηρέτηση των πελατών.
NEWS247:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου