ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ενας διοικητικός υπάλληλος για 9.000 ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στη στελέχωση του ΕΟΠΥΥ, όπου κάθε διοικητικός υπάλληλος καλείται να εξυπηρετεί 9.000 ασφαλισμένους, περιέγραψε σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος του οργανισμού Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, μιλώντας χθες στην ειδική επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση του ασφαλιστικού συστήματος.
Από τα βασικότερα αιτήματα της διοίκησης του Οργανισμού, τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, αποτελεί «τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ, να μη δίνουν μόνο το υγειονομικό προσωπικό, αλλά να δίνουν τον αντίστοιχο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων. Σε έναν οργανισμό με 12.000 προσωπικό μόνο οι 1.200 είναι διοικητικοί με αποτέλεσμα η αναλογία να είναι 1 υπάλληλος για 9.000 ασφαλισμένους». Ενώ, αναφερθείς στις προτεραιότητες του οργανισμού ο κ. Παπαγεωργόπουλος είπε πως προέχει ο προγραμματισμός και η δρομολόγηση δράσεων προκειμένου να ενταχθούν στο σύστημα τα νέα Ταμεία που μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο. Τα πυρά του όμως έστρεψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και προς το ΙΚΑ, κάνοντας λόγο για «λαθροχειρία στις μετατάξεις προσωπικού». Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ενημέρωσε την Επιτροπή ότι ζήτησε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη επιπλέον προσωπικό από το πλεονάζον σε δημοσίους υπαλλήλους που έχει το κράτος για την κάλυψη των αναγκών.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον 30 σκευάσματα έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων. Οπως ωστόσο δήλωσε χτες ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας, τα κενά καλύπτονται από φάρμακα της ίδιας κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου