ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Προς αξιοποίηση 1.225 ακίνητα του Στρατού


Κατάλογο 1.225 ακινήτων του Στρατού, τα οποία προορίζονται για αξιοποίηση, θα αναρτήσει στο διαδίκτυο το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωση στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός, Δημήτρης Ελευσινιώτης.

Προς αξιοποίηση 1.225 ακίνητα του Στρατού
Ο κ. Ελευσινιώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγού, ανέφερε ότι η περιουσία των Ταμείων Εθνικής 'Αμυνας, Εθνικού Στόλου και Αεροπορικής Άμυνας αποτελούν δημόσια περιουσία, η οποία θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ελευσινιώτης, πρωταρχικός σκοπός είναι εκμετάλλευση - ενοικίαση των ακινήτων. Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα οδηγούνται στο ΓΕΣ «και αυτό, με βάση την επιχειρησιακή αξιολόγηση, να προβαίνει στην κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων». «Η περιουσία έχει ταχθεί για την προμήθεια υλικού επιστρατεύσεως, ανακατασκευή στρατιωτικών κτιρίων, κατασκευή οχυρωματικών έργων, επαύξηση αμυντική οργάνωσης της χώρας», προσέθεσε.

Πάντως ξεκαθάρισε, πως «δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος» και σημείωσε ότι η εξαμελής επιτροπή που δίνει και την τελική έγκριση για την αξιοποίηση των ακινήτων, αποτελείται από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ και τους δύο υπαρχηγούς του ΓΕΣ.

«Το σύνολο των ακινήτων ανέρχεται 1.225 κι αυτό που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια ήταν να καταγράψουμε την περιουσία των τριών ταμείων. Αυτή η καταγραφή τελείωσε πριν από ένα μήνα και τώρα πάμε σε απογραφική τακτοποίηση. Δηλαδή σε ειδικό μηχανογραφικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ιστορικά και τοπογραφικά στοιχεία, γεωγραφικά δεδομένα, ώστε να μη λέμε μόνο πού βρίσκεται το ακίνητο. Αυτό θα είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2013», επεσήμανε ο υφυπουργός.

Εξάλλου, ο κ. Ελευσινιώτης υπογράμμισε ότι για τα κενά στρατόπεδα γίνεται διεργασία και η πρόθεση είναι να δοθεί η χρήση τους έτσι, ώστε ένα μέρος των χρημάτων να το παίρνει και το Ταμείο Εθνικής 'Αμυνας (Τα.ΕΘ.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου