ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

«Η τιμή της Αγάπης» στη Καισαριανή...Η ταινία προβάλλεται την Πέμπτη 8 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής αφιερωμένη στη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ




Η άγρια εργασιακή εκμετάλλευση, αλλά και το φάσμα της ανεργίας παράλληλα με τον αγώνα για επιβίωση -ιδιαίτερα σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης- αγγίζει όλες τις πλευρές της ζωής, «προσφέροντας» στις γυναίκες τριπλή καταπίεση: οικογενειακή, κοινωνική, ταξική.



Η πορεία των γυναικών στην ιστορία υπήρξε δύσκολη, δύσβατη, με εμπόδια και περιορισμούς. Φασονάδικα, φαστφουντάδικα και κάθε λογής «άδικα», είναι οι σύγχρονοι τόποι μαρτυρίου των γυναικών κυρίως, ενώ στα χρόνια μας τα πρώτα θύματα της ανεργίας είναι οι γυναίκες. Εκατομμύρια εργάτριες και εργάτες έχουν δώσει και δίνουν σκληρές μάχες ενάντια στην καταπίεση, για έναν καλύτερο κόσμο.

Η  Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής σε συνεργασία με το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών  Καισαριανής (μέλος της ΟΓΕ) προβάλλουν αύριο Πέμπτη 8 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων 125 και Κλαζομενών) την ταινία

«Η Τιμή της Αγάπης»

σε σκηνοθεσία της Τώνιας Μαρκετάκη

Βασισμένη στη νουβέλα «Η Τιμή και το Χρήμα» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, η ταινία αφηγείται μια ιστορία αγάπης που προδόθηκε για το χρήμα. Μια γυναίκα ταπεινής καταγωγής, στην Κέρκυρα των αρχών του 20ου αιώνα, εγκαταλείπεται από τον αγαπημένο της, που ανήκει στην μπουρζουαζία και που δεν τολμάει να αντιταχθεί στην τάξη του και να παντρευτεί μια κοπέλα χωρίς προίκα.
 Η κοινωνία την περιθωριοποιεί – όπως θα συνέβαινε σε κάθε ανύπαντρη μητέρα εκείνη την εποχή.

Η Τώνια  Μαρκετάκη, μένοντας πιστή στο κείμενο του Κ. Θεοτόκη, αποτυπώνει έξοχα την κοινωνία της εποχής, τις αντιθέσεις των τάξεων, το πολιτικό κλίμα, και τη θέση της γυναίκας.

Η ταινία, γυρισμένη το 1984, είναι έγχρωμη και έχει διάρκεια 112΄. Πρωταγωνιστούν: Άννυ Λούλου, Τούλα Σταθοπούλου, Στρατής Τσοπανέλης.

Εισήγηση της ταινίας θα κάνει ο Γιώργος Κόρρας (σκηνοθέτης, κριτικός κινηματογράφου). Χαιρετισμό θα απευθύνει μέλος της ΟΓΕ

Ώρα έναρξης: 7.30 μ.μ.
Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής
(Βρυούλων 125 και Κλαζομενών)




ΠΗΓΗ. imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου