ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» - Ενας ακόμα «βαρύς» κρίκος στη στρατηγική του κεφαλαίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 10-12-2017


 Με «ανακούφιση» και τα ανάλογα συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποδέχτηκαν κεφάλαιο και αστικά επιτελεία το κλείσιμο - με συνοπτικές διαδικασίες - της «τεχνικής συμφωνίας» για την τρίτη «αξιολόγηση», το περασμένο Σάββατο.

Δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς, αφού και τα νέα μέτρα που φέρνει μαζί του ο νέος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης προσθέτουν έναν ακόμα «βαρύ» κρίκο στη στρατηγική του κεφαλαίου για ανάκαμψη και θωράκιση των κερδών του, και αντίστοιχα έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των θυσιών που καλούνται να κάνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για να ανακάμψει το κεφάλαιο.

Αυτή είναι άλλωστε και η ουσία του νέου «πακέτου», όπως καταγράφεται στο «Συμπληρωματικό Μνημόνιο» κυβέρνησης - Ευρωζώνης που πρώτος αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» στις 29/11. 


Πρόκειται για συμφωνία που κάθε άλλο παρά «αναίμακτο» είναι για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αποτελώντας ταυτόχρονα «γέφυρα» ανάμεσα σε παλιά και νέα μέτρα στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, ενόψει και των διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση του κρατικού χρέους και τη «μετά μνημόνιο» εποχή της καπιταλιστικής οικονομίας.

Οι άξονες των νέων παρεμβάσεων κάτω από τους οποίους ομαδοποιούνται και τα κοντά 100 «προαπαιτούμενα» μέτρα αποτυπώνουν αυτήν την ουσία, καταγράφοντας την ανάγκη για:

-- «Αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας».
-- «Διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».
-- Μέτρα ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας και των επενδύσεων».
-- Διαμόρφωση, όπως λένε, «σύγχρονου κράτους και δημόσιας διοίκησης».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ.  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου