ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Reed Flute Cave - Το σπήλαιο-ουράνιο τόξο

ΤΡΙΤΗ 7-11-2017



Πρόκειται για ένα από τα φυσικά στολίδια της Κίνας... Το πολύχρωμο σπήλαιο Reed Flute Cave μαγεύει κάθε επισκέπτη που έχει την τύχη να το γνωρίσει από κοντά και αποτελεί αξιοθέατο-ορόσημο στην πόλη Guilin, όχι άδικα.

Πρόκειται για ένα φυσικό σπήλαιο 1200 ετών με ασβεστόλιθο το οποίο πήρε το όνομα του από τον τύπο καλαμιών που αναπτύσσονται στο εξωτερικό του. 

Τα συγκεκριμένα καλάμια χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μελωδικών φλάουτων. 

Το σπήλαιο είναι γεμάτο με σταλακτίτες, σταλαγμίτες και βράχια σε παράξενα και εντυπωσιακά σχήματα τα οποία όταν φωτίζονται προκαλούν δέος.





Στους τοίχους υπάρχουν περισσότερες από εβδομήντα επιγραφές που χρονολογούνται από το 792 μ.Χ. μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ποιήματα από τη δυναστεία των Τανγκ. 

Ανακαλύφθηκε όμως μόλις το 1940 από μια ομάδα προσφύγων από τα ιαπωνικά στρατεύματα. 
Από τότε αξιοποιήθηκε κατάλληλα και αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών όχι μόνο από την Κίνα αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο καθώς η φήμη του εξαπλώνεται.

Σήμερα φωτίζεται με διάφορα χρώματα έχοντας σαν αποτέλεσμα αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες που το κάνουν να μοιάζει εξωπραγματικό σαν ένα συνεχόμενο ουράνιο τόξο. Χαρακτηρίζεται μάλιστα από πολλούς «υπόγειο παλάτι» ενώ οι Κινέζοι του δίνουν διάφορες ονομασίες όπως «κρυστάλλινο παλάτι», «παρθένο δάσος», «βουνό λουλουδιών και φρούτων» και άλλα. 

Η ξενάγηση στο σπήλαιο διαρκεί περίπου μία ώρα καθώς έχει μήκος 240 μέτρων.

Οι φωτογραφίες που μπορεί να τραβήξει κανείς στο σπήλαιο είναι πράγματι μοναδικές ενώ οι επισκέπτες αναφέρουν ότι είναι τόσο επιβλητικό λόγω των σχημάτων του που προκαλεί δέος. Η είσοδος στο σπήλαιο είναι επίσης εκθαμβωτική καθώς ο φωτισμός έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται το βάθος και το ύψος του σπηλαίου. 

Οι τουρίστες που το επισκέπτονται καθημερινά είναι εκατοντάδες ενώ έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στον τόπο τους παίρνοντας για σουβενίρ ένα φλάουτο φτιαγμένο από τα καλάμια.









ΠΗΓΗ. newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου