ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Διαγραφονται οι τοκοι για ολους τους δανειοληπτες του πρωην ΟΕΚ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1-11-2017




Διαγράφονται οι τόκοι για όλους τους δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ




Ρύθμιση χρεών για 81.175 άτομα δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ θα προβλέπει υπουργική απόφαση που θα υπογραφεί σε λίγες ημέρες. 
Η ρύθμιση που ήδη εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΟΑΕΔ θα προβλέπει κούρεμα χρέους καθώς και πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση εξόφλησης του υπόλοιπου ποσού στις περιπτώσεις που ο δανειολήπτης έχει ήδη το 60% του δανείου. Αυτό σημαίνει ότι διαγράφεται το υπόλοιπο για περίπου 49.000 δανειολήπτες.

Με τις αλλαγές που προωθούνται προβλέπεται επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου κατά 10 χρόνια , μείωση της μηνιαίας δόσης και διαγραφή τόκων .
Ειδικότερα , διαγράφονται τόκοι κεφαλαίου και υπερημερίας για όλους τους δανειολήπτες.


Όσοι τόκοι κεφαλαίου και υπερημερίας έχουν ήδη καταβληθεί θα αφαιρεθούν από το αρχικό ποσό δανεισμού.

Παρέχεται έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης. Επιπλέον έκπτωση 20% θα έχουν οι πολύτεκνοι και 10% οι τρίτεκνοι ,συνταξιούχοι, ΑμεΑ, περιπτώσεις χηρείας, πυρόπληκτοι κλπ

Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές. Οι δανειολήπτες θα πρέπει να διαλέξουν μια από τις επιλογές που δίδονται.


Οι άνεργοι μπορούν να ζητήσουν απαλλαγή από τον ΟΑΕΔ της καταβολής της μηνιαίας δόσης από 6 μήνες και συνολικά για 3 χρόνια χωρίς καμία επίπτωση.

Όσοι καταβάλουν το 60% του δανείου εντός πέντε ετών δικαιούνται 40% μείωση του τελικού ποσού του δανείου.

Όσοι καταβάλουν το 80% του τελικού ποσού εντός 8 ετών δικαιούνται μείωση 20%.

Σε δηλώσεις της το πρωί στην τηλεόραση του Alpha η υπ. Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε σχετικά: «Xθες, ελήφθη μία πολύ σημαντική απόφαση από τον ΟΑΕΔ, που θα προχωρήσει σε ουσιαστικές ρυθμίσεις των οφειλών τους» ανέφερε η υπουργός Εργασίας, η οποία τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι δανειολήπτες το συνολικό χρέος των οποίων είναι μικρότερο των 6.000 ευρώ, θεωρείται ότι έχουν αποπληρώσει το δάνειό τους. 

Μιλάμε για κούρεμα και της βασικής οφειλής, έως 6.000 ευρώ κλείνουν την οφειλή τους, είναι, δηλαδή, σαν να εξόφλησαν το δάνειό τους, διαγράφονται οι τόκοι υπερημερίας και λοιποί τόκοι, προβλέπονται ιδιαίτερες ρυθμίσεις για τους ανέργους που θα μπορούν να έχουν μία περίοδο αποπληρωμής με πάγωμα για τρία χρόνια, εφόσον είναι άνεργοι, παράταση στην αποπληρωμή, καθώς και γενναίες εκπτώσεις και στη βασική οφειλή, εφόσον είναι πολύτεκνοι».


ΠΗΓΗ. deltanews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου