Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Πηλιορείτικο


                                Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                             Πηλιορείτικο





ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό περίπου μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  • 1 μελιτζάνα μεγάλη 
  • 4 ντομάτες 
  • φέτα 
  • τυρί κίτρινο τριμμένο 
  • ντοματοπολτός 
  • λάδι
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • μπαχάρι
  • πάπρικα 
  • λίγο σκόρδο 
  • 1-2 κρεμμύδια (ανάλογα το μέγεθος) 
  • πήλινα μπωλάκια ατομικά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε (ή ψήνουμε στο φούρνο με λίγο λάδι) τις μελιτζάνες, που τις έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες. 

Αφού ετοιμαστούν, τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι. Τσιγαρίζουμε το κρέας σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα. 

Παίρνουμε  τις 3 ντομάτες, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε και τις χτυπάμε στο μπλέντερ. 
Ρίχνουμε τη σάλτσα και τον ντοματοπολτό μέσα στο μοσχαράκι. 
Τρίβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα καρυκεύματα  μέσα στην κατσαρόλα. 
Το αφήνουμε να βράσει. Αν έχουμε χύτρα, αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 20 λεπτά. 

Παίρνουμε τα πήλινα, κόβουμε τη μια ντομάτα σε ροδέλες και βάζουμε από ένα κομμάτι μέσα στα πήλινα. 
Πάνω από την ντομάτα βάζουμε ένα κομμάτι φέτα, λεπτοκομμένο. 
Από πάνω βάζουμε ένα κομμάτι μελιτζάνας και μετά το κρέας μας. 

Τέλος, ρίχνουμε το κίτρινο τυρί και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
                                                                                                

                                                                                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ