Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Γιουβέτσι κοτόπουλο


               
               Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ                                                 
                         Γιουβέτσι κοτόπουλο







ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο  κομμένο σε μερίδες
  • 200 γρ κριθαράκι 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κουτί ντομάτα κονκασέ περασμένο στο μπλέντερ
  • 1φλυτζάνι τσαγιού  κεφαλοτύρι  τριμμένο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί 
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 
  • 1 κύβο κότας
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη  
  • νερό όσο χρειαστεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο, το αλατίζουμε και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να ροδίσει. 
Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να αχνιστεί, μετά βάζουμε το καρότο τριμμένο, τα ανακατεύουμε και τα σβήνουμε με το κρασί. 
 Προσθέτουμε το ντοματάκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο ρίγανη, το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί. 

Προσθέτουμε λίγο νεράκι , τον κύβο κότας και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25  – 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο). 
Στην συνέχεια βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ενώ αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Ψήνουμε ξανά για άλλα 40 λεπτά . 

Το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νεράκι. 
Μόλις είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.


                                                                                                             ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 






ΠΗΓΗ. chefoulis