Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Ρεβύθια με ρύζι και θυμάρι

                          Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                           Ρεβύθια με ρύζι και θυμάρι



ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλ. ρεβύθια 


  • 1/3 φλ. λάδι 


  • 3/4 φλ. ρύζι κίτρινο 


  • 1/2 κρεμμύδι ξερό 


  • αλάτι, πιπέρι 


  • λίγο θυμάρι 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ να φουσκώσουν. 

Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.

Σχεδόν ταυτόχρονα βάζουμε και το ρύζι να τσιγαριστεί μαζί ανακατεύοντάς το τακτικά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβύθια και 2 φλ. από το νερό που έβρασαν.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Βάζουμε και το θυμάρι ή αν θέλετε μπορείτε να το ρίξετε μόνο στο πιάτο σας. 

Αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 20'. 

Αν χρειαστεί κι άλλο νερό βάζουμε λίγο λίγο από το ζουμί των ρεβυθιών προσεκτικά για να μπορούμε να το ελέγχουμε ώστε να μείνει σπυρωτό.

Στο τέλος θα πρέπει να μην έχει καθόλου νερό η κατσαρόλα. 

Αν θέλετε το σερβίρετε με επιπλέον θυμάρι στο πιάτο σας. 



                                                                                                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

  


ΠΗΓΗ. thisauroikouzinas