ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Αρχισε η μεγάλη γιορτή της τζαζ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-5-2017




Ξεκίνησε από χθες το 17ο Athens Jazz Festival στην Τεχνόπολη, αυτή η δωρεάν γιορτή της τζαζ που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμο.

Είναι οι συνθήκες που αξίζουν: τζαζ συναυλίες, χωρίς εισιτήριο, στο κέντρο της πόλης.
Παίρνεις μια μπίρα, κάθεσαι στο γρασίδι και απολαμβάνεις μέσα σε έξι μέρες (μέχρι και την Κυριακή) τρεις ορχήστρες και 17 συγκροτήματα με περισσότερους από 150 μουσικούς.

Σήμερα το μεγάλο όνομα της βραδιάς είναι το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet, ενώ νωρίτερα στη σκηνή θα ανεβούν οι Kadri Voorand Quartet (Εσθονία) και Amit Friedman (Ισραήλ).

Αύριο θα ακούσουμε μουσικές από τη Μεσόγειο, με De La Puríssima από Ισπανία και Luca Ciarla's «Jazz Violin 2.0» από Ιταλία.

Θα ακολουθήσουν οι Dan Bárta & Robert Balzar Trio (Τσεχία) και η βραδιά θα κλείσει με τους σπουδαίους Samuel Blaser & Marc Ducret (Ελβετία).

Την Παρασκευή σειρά παίρνουν οι Andreas Hourdakis Trio (Σουηδία), Ricardo Toscano Quartet (Πορτογαλία) και Yuri Honing Acoustic Quartet (Ολλανδία) και το Σάββατο οι Marly Marques Quintet (Λουξεμβούργο), Miklós Lukács Trio Cimbiosis (Ουγγαρία) και Grandbrothers (Γερμανία).

Το φεστιβάλ κλείνει την Κυριακή με τους Rumba Attack (Κύπρος), Aga Derlak Trio (Πολωνία), Emil, Enver & Friends (Αζερμπαϊτζάν) και Portico Quartet (Μεγάλη Βρετανία). Ορεξη να 'χουμε και από συναυλίες ουκ ολίγες.



ΠΗΓΗ. efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου