Τον ποιητή των «γαλάζιων πόντων» που ύμνησε την αδάμαστη γοητεία της θάλασσας και την μαγεία του ταξιδιού.




Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα χορόδραμα με τίτλο «Αρμίδα,… Πλέμε σέ μιά θάλασσα γιομάτη μέ λογῆς παράξενα φυτά, …» και θα φιλοξενηθεί για δύο μέρες – Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Μαΐου – στο θέατρο Αργώ.

Η ομάδα χορογραφεί 18 ποιήματα του Καββαδία από τις συλλογές Πούσι, Μαραμπού και Τραβέρσο, όπως αυτά έχουν μελοποιηθεί από τους Μαρίζα Κωχ, Θάνο Μικρούτσικο, Michael Montanaro, Χάρη Παπαδόπουλο και Γιάννη Σπανό.

Ταξίδια μακρινά

 

Με όχημα την καινούρια της παράσταση, η ομάδα χορού «7ο Βήμα» επιχειρεί να γεμίσει την καρδιά και το μυαλό μας με εικόνες. Και να μας ταξιδέψει. Μακριά, πολύ μακριά. 

Έξω από την καθημερινότητα, κάτω από το φεγγάρι, ανάμεσα στα κύματα, ενάντια στον άνεμο κατά την καταιγίδα. Εκεί όπου εναλλάσσονται σκηνές που συνθέτουν τον κόσμο των μακρινών περιπλανήσεων. 

Που εισάγουν το άγνωστο, προσεγγίζουν το εξωτικό, διαλέγουν τον κίνδυνο και προβλέπουν το ναυάγιο. Που αντιρροπούν τον χρόνο, αμφιταλαντεύονται, μετατοπίζουν την επιστροφή και ξάφνου γυρίζουν ξανά στην περιδίνηση. 

Που αποφεύγουν τη συνήθεια, υποτάσσονται στη μοίρα και υπερασπίζονται με σθένος το όνειρο. Στον κόσμο που με τις λέξεις του «γέννησε» ο Καββαδίας καταφέρνοντας μοναδικά να σκίσει τελικά τις θολές γραμμές των οριζόντων, μεταφέροντας και τις επόμενες γενιές στις «μακρυσμένες θάλασσες».

Λίγα λόγια για την ομάδα χορού «7ο Βήμα»

 

Η ομάδα χορού «7ο Βήμα» μπορεί να μετρά μόλις λίγα χρόνια «καλλιτεχνικής» ζωής, ωστόσο η ομάδα χορού «7ο Βήμα» έχει ήδη διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία. Τα project της ξεχωρίζουν για την φρέσκια ματιά και τις πρωτότυπες θεματικές. 

Η ομάδα δεν μένει ποτέ στάσιμη, αλλά πειραματίζεται διαρκώς. Ανάμεσα στις δουλειές που έχει μέχρι σήμερα συστήσει στο κοινό οι: «Βελούδινέ μου κατιφέ» (παράσταση χορού για τους ρεμπέτες) και “Tarantella” (παράσταση χορού με μουσική από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας). Το «7ο Βήμα» έχει συμμετάσχει στο παρελθόν στο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Ιδρύτρια είναι η Καλλιόπη Ιωαννίδου.

Ταυτότητα παράστασης

 

Ομάδα χορού: «7ο Βήμα»
Χορογραφίες: Καλλιόπη Ιωαννίδου
Χορεύουν οι: Καλλιόπη Ιωαννίδου, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Νεφέλη Σιούφα, Δάφνη Σταθάτου, Μαρία Τσιγγίστρα, Φίλιππος Ψυχογιός


H ομάδα χορού «7ο Βήμα» ευχαριστεί θερμά την κυρία Έλγκα Καββαδία και τους συνθέτες που έδωσαν την άδειά τους να χρησιμοποιηθούν τα τραγούδια τους.

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία

Τοποθεσία

Eισιτήρια:

Πληροφορίες / Κρατήσεις: