ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Βατοπέδι ήταν και πέρασε............

ΠΕΜΠΤΗ 23-3-2017


 
Το «σκάνδαλο του Βατοπεδίου», όπως ονομάστηκε, απασχόλησε για πολλά χρόνια την επικαιρότητα. Στην εποχή του, μάλιστα, έπαιξε ρόλο «καταλύτη» για σοβαρές πολιτικές διεργασίες. 



Τα χρόνια πέρασαν, Εξεταστικές Επιτροπές έγιναν, τα πορίσματα βγήκαν, παραπομπές πολιτικών προσώπων υπήρξαν, αλλά δίκες δεν έγιναν ποτέ, λόγω παραγραφής. 

Το τελευταίο επεισόδιο παίχτηκε με την προχτεσινή οριστική αθώωση όλων των εμπλεκόμενων στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, που έδωσε αφορμή για πανηγύρια και σχολιασμούς. 

Ποιο είναι το αποτέλεσμα για το λαό; Ο,τι έγινε, έγινε και πάμε παρακάτω! 

Η σκανδαλολογία εκείνης της εποχής εξάντλησε γρήγορα την αποστολή της. Βουλή και Δικαιοσύνη έπαιξαν το ρόλο τους ως θεσμοί του αστικού συστήματος στην «ελεγχόμενη» εξέλιξη της υπόθεσης και «όλα μέλι - γάλα». 

Το πραγματικό σκάνδαλο, όμως, αυτό της κατοχής από τα μοναστήρια και επιχειρηματικούς ομίλους μεγάλων εκτάσεων, με αμφίβολους τίτλους ιδιοκτησίας που πάνε πίσω στην τουρκοκρατία, όπως και οι αλληλοτροφοδοτούμενες σχέσεις κεφαλαίου, εκκλησίας, κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων, έμειναν και παραμένουν στο απυρόβλητο. 

Το ίδιο γίνεται κάθε φορά που προκύπτει ένα σκάνδαλο και όλοι σκίζουν τα ρούχα τους ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο». 

Κι επειδή μπροστά μας έχουμε έναν νέο κύκλο Εξεταστικών Επιτροπών, ας θυμάται ο λαός την κατάληξη που είχε (και) το Βατοπέδι, όταν θα ακούει την κυβέρνηση, τη ΝΔ και τους άλλους να τσακώνονται για το ποιος κάνει τις λιγότερες λαμογιές και ποιος είναι περισσότερο διαπλεκόμενος.


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου