ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Συντάξεις χηρείας - Η πρώτη νίκη για τις χήρες

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-3-2017







Οι συντάξεις χηρείας αναδεικνύονται σε μείζον θέμα για τους στρατιωτικούς που σημειώνουν πως είναι πια ηθική απαίτηση να αλλάξει ο νόμος.



 
Οι πιέσεις που ασκούν οι ίδιες οι χήρες με συνεντεύξεις τους, αλλά και τα κόμματα με ερωτήσεις και παρεμβάσεις στην Βουλή για να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου απο την μια. 

Και η κινητοποίηση μέσω των social media απο την αλλη, με την ιστοσελίδα που έφτιαξε ο Απόστολος Παπαπαρίσης για να πέσει ο νόμος – λαιμητόμος, έπιασαν όπως φαίνεται τόπο.
Οι θεσμικές Ενώσεις με πρώτη την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού δείχνουν έτοιμες να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξαν πρώτοι οι Λαρισαίοι.

Δηλαδή να βγάλουν μπροστά το πρόβλημα, να το δημοσιοποιήσουν, να το φωνάξουν, να το καταγγείλουν όπου είναι δυνατό και να πιέσουν με κάθε μέσο για να αλλάξει εδώ και τώρα ο νόμος.

Αυτός ίσως είναι και ο πιο πρόσφορος τρόπος για να κερδίσουν όσα δικαιούνται οι χήρες.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΑΑΣ Βασίλης Ροζής με νέα δυναμική σε μήνυμα του προς τους αποστράτους αναφέρει πως μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης (σ.σ έχουν γίνει παρεμβάσεις απο τις ΕΑΑ) και ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης της, οι απόστρατοι της ΕΑΑΣ θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα και θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς όλους τους αρμοδίους φορείς, κυβερνητικούς και κόμματα της αντιπολίτευσης, για την κατάργηση ή τουλάχιστον τη βελτίωση του υπόψη άρθρου.

«Είναι χρέος τιμής για όλους εμάς και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε  για το πιο ευαίσθητο και πληγέν κομμάτι της οικογένειας μας.
Τις γυναίκες μας, τις μάνες των παιδιών μας, που στη δυσχερέστερη στιγμή της ζωής τους έχοντας χάσει το σύζυγο, το πατέρα των παιδιών τους και γενικά το στήριγμά τους, λόγω του επαίσχυντου αυτού νόμου, καταδικάζονται να ζήσουν ενδεχομένως και με μηδενικό εισόδημα και να καθίσταται επισφαλής ακόμη και η επιβίωσή τους» σημειώνει.
 
Στην ίδια ενημέρωση τονίζεται πως για τον νόμο Κατρούγκαλου έχει κατατεθεί αίτηση στο Σ.τ.Ε. ακυρότητας διατάξεων του υπόψη νόμου.
 
Την αίτηση κατέθεσαν τα Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Ε.Α.Α.Σ., Ε.Α.Α.Ν, Ε.Α.Α.Α. και το Συντονιστικό Συμβούλιο των προαναφερθέντων Ενώσεων Αποστράτων.
 
Για το άρθρο 12 του Ν.4387/2016 «Συντάξεις λόγω θανάτου», μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί καμιά αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Σ.τ.Ε., όπως αναφέρει η ίδια ενημέρωση, και στο  άμεσο χρονικό διάστημα η Ε.Α.Α.Σ. θα προβεί σε  όλες τις πρόσφορες νομικές ενέργειες στο Σ.τ.Ε.
 
 
 
ΠΗΓΗ. armynow.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου