ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Τον Ιούλιο στο Κατοχικό Ταμείο οι ΔΕΚΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13-3-2017


 Γ ια τον… Ιούλιο πάει η μεταβίβαση των ΔΕΚΟ στο Kατοχικό Tαμείο, με την κυβέρνηση να ελπίζει ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο θα περιοριστούν και οι αντιδράσεις των εργαζομένων. Εως τότε αναμένεται να έχει ιδρυθεί και η Εταιρία Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), η θυγατρική του Κατοχικού Ταμείου στην οποία θα μεταβιβαστούν οι ΔΕΚΟ. 



Η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με το τρίτο Μνημόνιο να μεταφέρει στην ΕΔΗΣ τις συμμετοχές του Δημοσίου σε όλες τις κρατικές επιχειρήσεις. Πρώτες στον κατάλογο είναι οι ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ.

Παρά τα περί του αντιθέτου γραφόμενα, δεν έχει κλείσει το θέμα με τη μεταβίβαση ποσοστών -που σήμερα ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ σε ενεργειακές εταιρίες- στο Υπερταμείο. 


Το είχε γράψει η «δημοκρατία» και το επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης. 
Βέβαια, αρκετοί αναρωτιούνται τι θα κάνει τους επόμενους μήνες η ακριβοπληρωμένη διοίκηση του Κατοχικού Ταμείου.

Αλλαγή διοικήσεων
Ολα δείχνουν ότι πρώτα θα αλλάξει τις διοικήσεις σε ορισμένες θυγατρικές, με πρώτο το ΤΑΙΠΕΔ… 


Εξάλλου, προβλέπεται από το τρίτο Μνημόνιο και τον ιδρυτικό νόμο του Υπερταμείου ότι θα επιλεγούν νέες διοικήσεις όλων των εταιριών που περνούν υπό τον έλεγχό του.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το Κατοχικό Ταμείο έχει πενταμελές εποπτικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον Γάλλο Ζακ λε Παπ, επταμελές διοικητικό συμβούλιο με επικεφαλής τη διευθύνουσα σύμβουλο Ουρανία Αικατερινάρη, αλλά διεύθυνση γραφείων και τηλέφωνα δεν διαθέτει! 


Τουλάχιστον αυτό μαθαίνει όποιος μπει στην ιστοσελίδα της ΕΕΣΠ Α.Ε., όπως ονομάζεται επισήμως το Ταμείο στο οποίο θα μεταβιβαστεί σχεδόν ολόκληρη η περιουσία της χώρας.

 Στεγάζεται (προσωρινά;) στο κτίριο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στη στοά της οδού Βουλής 7, λένε οι γνωρίζοντες.



ΠΗΓΗ. dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου