ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου καταγγέλλει την Διοίκηση του ΟΣΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29-3-2017


 
ΑΘΗΝΑ,  27 /3/ 2017
 
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
 
          Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου με αίσθημα ευθύνης πρωτοστάτησε για να παραμείνει ο Προαστιακός της
Πάτρας και οι εργαζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να τον κρατήσουν λειτουργικό και ασφαλές.


Πρωτοστατήσαμε και πάλι μαζί με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την ένταξη στο ΕΣΠΑ και την προέκταση στην Κάτω Αχαγιά κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο εργαζομένων, συλλόγων και φορέων της Αχαΐας. 
 
Κατόπιν αυτού, και βλέποντας ότι τα έργα ανάταξης του δικτύου καθυστερούν, για τα ΑΣΙΔ δεν έχει γίνει διαγωνισμός προμήθειας και ο εργολάβος δεν ακολουθεί τις οδηγίες της διευθύνουσας υπηρεσίας.
 
Θεωρήσαμε καθήκον και υποχρέωσή μας μέσα από τη συνδικαλιστική ιδιότητα την ανάδειξη των όποιων προβλημάτων και καθυστερήσεων για να συμβάλλουμε θετικά.
 
Το Παράρτημα Αχαΐας του ΣΣΠ με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε τα προβλήματα αυτά, εφόσον είχε ενημερώσει και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΣΠ. 
 
Η Διοίκηση του ΟΣΕ όμως, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την ανακοίνωση και κάλεσε τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος του ΣΣΠ να απαντήσουν σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με τη συνδικαλιστική τους δράση. 
 
Πράξη απαράδεκτη να διώκονται εργαζόμενοι για τη συνδικαλιστική τους δράση και την ανησυχία τους για την εξέλιξη των έργων. Από ότι φαίνεται η Διοίκηση δεν ανέχεται παρατηρήσεις, κριτική και συμβουλές από το συνδικαλιστικό κίνημα. 
 
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του ΟΣΕ που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση οργάνων και εργαζομένων.
 
Καλούμε άμεσα τα Σωματεία αλλά και την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών να πάρουν θέση για να προστατεύσουμε όλοι μαζί το συνδικαλιστικό κίνημα και τις συνδικαλιστικές δράσεις, από αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, διότι πιστεύουμε ότι τα φαινόμενα αυτά θα έχουν και συνέχεια. 
 
Καλούμε τους εργαζόμενους σε συνεχή επαγρύπνηση και συσπείρωση στα Σωματεία για να αντιμετωπίσουμε τις αντεργατικές πολιτικές.
 

TO ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

                   ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ




ΠΗΓΗ. ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου