ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Ελληνικά νησάκια για «Ροβινσώνες»



Σε αυτά τα μικρά νησάκια του πελάγους δεν φτάνουν πλοία της γραμμής.

Βουτιές σχεδόν ερημικές σε νησιά που ίσως δεν σας είναι καν γνωστά. Αυτά τα νησάκια που βρίσκονται διάσπαρτα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, δεν είναι οι απόλυτοι καλοκαιρινοί προορισμοί, καθώς μερικά δεν σου προσφέρουν ούτε την «πολυτέλεια» του καταλύματος, ωστόσο αξίζει τον κόπο να τα επισκεφτείς...



Μονή – Μια ανάσα από την Αίγινα

moni

Το νησάκι της Μονής βρίσκεται μόλις 15 λεπτά μακριά με το καΐκι από την Πέρδικα και είναι ένα προστατευμένο καταφύγιο για ζώα. Το νησάκι είναι μικρό, μη κατοικήσιμο, αλλά με παραλίες τιρκουάζ. Εκεί, που σας αφήνει το καΐκι υπάρχει η οργανωμένη παραλία του νησιού με ξαπλώστρες, άμμο και beach bar. Το μυστικό της Μονής κρύβεται στην πίσω μεριά, εκεί όπου τα τιρκουάζ διάφανα νερά γίνονται ένα με τα πεύκα. 




Κάτω Κουφονήσι

KATO NHSI A 004
 

Μικρές Κυκλάδες! Και αν οι παραλίες στο Πάνω Κουφονήσι κατακλύζονται από κόσμο, στο Κάτω Κουφονήσι θα βρείτε σίγουρα μια έρημη. 
Χωρίς μόνιμους κατοίκους, το Κάτω Κουφονήσι διαθέτει πολλούς βοτσαλωτούς ορμίσκους στην διαδρομή προς τα βόρεια από εκεί που σας αφήνει το καραβάκι.



Κάλαμος – Κάπου στο Ιόνιο

kalamos
 

Βρίσκεται ανάμεσα στην Λευκάδα και τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα το λιμανάκι του Μύτικα από το οποίο το καΐκι αναχωρεί για τον Κάλαμο δύο φορές τη μέρα. 

Με έκταση 20 τετρ. χλμ. ο Κάλαμος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Τηλεβοΐδων και έχει σχεδόν τους μισούς κατοίκους από το Μεγανήσι. 
Ο ένας και μοναδικός δρόμος ενώνει τον Κάλαμο με την Επισκοπή, και είναι πάντα ήρεμος αφού στο νησί δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. 
Ο Κάλαμος είναι το λιμάνι που δένει το καΐκι από τον Μύτικα και έχει αρκετή κίνηση το καλοκαίρι.




Αντίπαξοι: Μια πινελιά τιρκουάζ

antipaxoi

Βρίσκονται σε απόσταση μόλις 3 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι του Γάιου, των Παξών. 
Το νησί είναι καταπράσινο από χαμηλή βλάστηση, κυπαρίσσια, κέδρους, σχίνους, μυρτιές, πουρνάρια, πεύκα και σε μεμονωμένες περιοχές κουκουναριές, που ξεχωρίζουν με το ύψος και τον όγκο τους.

Ακόμη, το φυσικό τοπίο είναι πλημμυρισμένο από αμπελώνες που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας κρασί, για αυτό και θεωρείται παράδεισος για τους οινοτουρίστες, δίκαια δε θεωρείται όλο το νησί σαν ένας μεγάλος αμπελώνας.


Η μεγαλύτερη star από τις παραλίες του νησιού είναι το Βουτούμι, που όμως είναι πάντα πλημμυρισμένο από κόσμο, ενώ για πιο ήσυχες καταστάσεις, προτιμήστε την καταπράσινη παραλία Βρίκα με τα λευκά βότσαλα και τα ταβερνάκια ή την παραλία Μεσοβρίκα, ακριβώς δίπλα.




Γαύδος 

ceb3ceb1cf85ceb4cebfcf82-11

Οι παραλίες Άη Γιάννης, Σαρακήνικο, Τρυπητή, Κόρφος και Πύργος θα σας κλέψουν την καρδιά, ενώ ο παλιός φάρος, η «χύμα» καφετέρια και η παράδοση του ελεύθερου camping που τιμά το νησί θα σας κάνουν να νιώσετε μακριά από όλους και από όλα. 
Στη Γαύδο θα φτάσετε με καραβάκι από το λιμάνι των Σφακίων ή της Παλιόχωρας





ΠΗΓΗ. newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου