Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Ζουμερά μπούτια γαλοπούλας με πατάτες στο φούρνο και σάλτσα


                               Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ζουμερά μπούτια γαλοπούλας με πατάτες στο φούρνο και σάλτσα






ΥΛΙΚΑ
  • 3 μπούτια γαλοπούλας
  • 7 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι-ρίγανη-πιπέρι
  • 3 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
  • 3 κουταλάκια μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1/2 χυμό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Πλένουμε τα μπούτια και τα βάζουμε στη γάστρα. 
Τα κάνουμε μασάζ με το μέλι, τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι, ρίγανη και πιπέρι.
Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κολοκυθάκι και τα βάζουμε και αυτά στην γάστρα. Τα ανακατεύουμε και αυτά όλα μαζί με τα ζουμιά απο το κρέας και το λάδι. 
Τέλος ρίχνουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να ψηθούν με κλειστό το καπάκι για 1 1/2 ώρα στους 200 βαθμούς. 

Κατόπιν αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζουμί που περίσσεψε και μόνο 5 κουταλιές απο αυτό πέρνουμε και ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι με το κόρν φλάουρ και έπειτα το ρίχνουμε στο ζουμί που βράζει. 
Σε 4-5 λεπτά έχει χυλώσει και το σβήνουμε.
Σερβίρουμε το φαγητό με τη χυλωμένη νοστιμότατη σάλτσα.



                                                                                                        ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ