ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Mια έκθεση που... φωνάζει βοήθεια! Stop στην βία κατά των γυναικών!

ΣΑΒΒΑΤΟ 3-12-2016




Μια έκθεση με πολλά κοινωνικά μηνύματα έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στα Χανιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

10 «επώνυμες» κυρίες της πανέμορφης πόλης της Κρήτης δεν δίστασαν να... τσαλακωθούν προκειμένου να «φωνάξουν» δυνατά για ένα υπαρκτό πρόβλημα που ακόμη και σήμερα υφίσταται, λίγες μέρες πριν μας επισκεφτεί το 2017!

Ζητούμενο της έκθεσης που έγινε στην «Πύλη Σαμπιονάρα» και πιθανότατα θα... ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, είναι να ευαισθητοποιήσει τους πάντες για ένα σοβαρό θέμα, που δυστυχώς αντιμετωπίζεται σε πολλά σπίτια και σπάνια βλέπει το φως της δημοσιότητας.



Είτε για λόγους ντροπής, είτε γιατί συνήθως υπάρχει στην μέση ένα παιδί και το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο λεπτό! Ως ενδοοικογενειακή βία ορίζεται κάθε είδους σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βία που ασκείται σε βάρος του θύματος από τον πρώην ή νυν σύζυγο ή σύντροφο, καθώς και από μέλη της οικογένειάς του.

Κύριες εκφάνσεις της ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί η βία μεταξύ συζύγων ή συντρόφων, οι επιθέσεις εφήβων προς τους γονείς, η κακοποίηση και εκμετάλλευση ανήλικων ή ηλικιωμένων μελών της οικογένειας.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους του Δήμου Χανίων, θέλησε μέσω της έκθεσης που η προβολή της... έφυγε από τα στενά όρια της πόλης, να δείξει τον δρόμο και να παρακινήσει όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κακοποίησης να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη τόσο για τις ίδιες, όσο και για τα παιδιά τους που συνήθως είναι και τα μεγαλύτερα «θύματα» σε τέτοιες υποθέσεις!

Στον Ξενώνα που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014 και ανήκει σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δομών (40 Συμβουλευτικά Κέντρα και 21 Ξενώνες) έχει την δυνατότητα για φιλοξενία, ασφαλή διαμονή με στέγη και διατροφή, ψυχοκοινωνική στήριξη, πρόσβαση σε υπηρεσίες που συνδέονται με την απασχόληση, την εκπαίδευση και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 2821341690-692 και η γραμμή SOS 15900.


Ευχαριστούμε τον φωτογράφο κ. Νίκο Καράφα (www.karafas.gr) για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών.

Το ιδιαίτερο μακιγιάζ επιμελήθηκε η κα Ευδοξία Οικονομάκη.

Στη φωτογράφιση πήραν μέρος οι παρακάτω κυρίες:
Γωγώ Καλληδονάκη – Παρουσιάστρια.
Γιαννουλάκη Αθηνά – Προϊσταμένη της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.
Σοφία Πατέλη – Ραδιοφωνική παραγωγός στο Δίκτυο FM.
Βίκυ Κόλλια – Εκπαιδευτικός
Ελια Βεργανελάκη – Ηθοποιός.
Αργυρώ Τριανταφύλλου – Kομμώτρια.
Αρτεμις Σκουλούδη – Αρχιτέκτονας.
Ολγα Μπομπολάκη – Ιδιωτική υπάλληλος.
Ελευθερία Κήλη – Δικηγόρος
Ελευθερία Αλιφιεράκη – Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου