ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Τα 10 καλύτερα σημεία για φωτογραφίες στην Αθήνα

ΤΡΙΤΗ 6-12-2016



Η Αθήνα έχει δεκάδες μέρη τα οποία διαθέτουν εντυπωσιακή θέα σαν καρτ ποστάλ και αξιοθέατα τα οποία «παρακαλούν» να τα φωτογραφίσετε, να τα ανεβάσετε στο instagram και στα υπόλοιπα social media. Η ομάδα του ellines.com διάλεξε 10 μέρη στην Αθήνα τα οποία θα σας αποζημιώσουν με τις φωτογραφίες που θα τραβήξετε.

1. Ακρόπολη

The Acropolis in Athens, Greece.

Είναι το πιο εμβληματικό σημείο της χώρας και χιλιάδες τουρίστες έρχονται από όλο τον κόσμο για να τη θαυμάσουν. Η Ακρόπολη αποτελεί την καταλληλότερη τοποθεσία που θα μπορούσε να επισκεφτεί κάποιος και να βγάλει φωτογραφίες που θυμίζουν Ελλάδα.

2. Σούνιο 

sounio b

Στον επιβλητικό Ναό του Ποσειδώνα, από όπου ομολογουμένως μπορείτε να απολαύσετε το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Αττικής και να βγάλετε αξέχαστες φωτογραφίες για πολλά likes.

3. Πλάκα

plaka

Είναι η απόλυτη αθηναϊκή γειτονιά, κάθε γωνιά στα γραφικά σοκάκια της είναι μια μοναδική φωτογραφία με υπέροχα χρώματα που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές.

4. Πεντέλη

penteli 1

Το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Αττικής προσφέρει απεριόριστη θέα προς κάθε κατεύθυνση. μπορείτε να απολαύσετε θέα προς τον Υμηττό, την Πάρνηθα, μέχρι και τη θάλασσα. Φυσικά, λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξη του καταρράκτη στην Πεντέλη.

5. Λυκαβηττός

likavitos

Είναι ο αγαπημένος λόφος της πόλης και τέλειο μέρος για φωτογραφίες για ρομαντικούς και μη. Η πανοραμική θέα της Αθήνας είναι όμορφη τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και το βράδυ.

6. Άνω Πετράλωνα

petralona

Τα Άνω Πετράλωνα συνορεύουν με το Θησείο. Αποτελούσαν μια αρκετά αριστοκρατική κατοικία, όπως θα διαπιστώσετε από τα αρχοντικά σπίτια, που είτε έχουν ανακαινιστεί είτε παραμένουν ερειπωμένα διατηρώντας όμως την αίγλη του παρελθόντος. 
Η αμφιθεατρική του θέση, στους πρόποδες του Φιλοπάππου, προσφέρει μια εκπληκτική, πανοραμική θέα στα νότια της Αθήνας.

7. Υμηττός

imittos

Ο Υμηττός διαθέτει 38 πεζοπορικές διαδρομές και δεκάδες μονοπάτια με εξαιρετική θέα. 
Η πλούσια βλάστηση σε συνδυασμό με την όμορφη θέα θα σας χαρίσουν αξέχαστα φωτογραφικά καρέ. 

Το παρατηρητήριο στην κορυφή του βουνού, αν και βρίσκεται μια ώρα μακριά με τα πόδια, διαθέτει ένα πανέμορφο τοπίο, καθώς η θέα του φτάνει μέχρι και τη θάλασσα.

8. Πάρνηθα

parnitha 1

Η Πάρνηθα είναι ιδανικός προορισμός για μια σύντομη ανάπαυλα και για φωτογραφίες στην πυκνή βλάστηση του δάσους. Πεύκα, βελανιδιές και πλατάνια συνθέτουν το πράσινο σκηνικό, ενώ θα είστε τυχεροί αν συναντήσετε κάποιο από τα γνωστά ελάφια της περιοχής. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τη λίμνη Μπελέτσι.

9. Τα Αναφιώτικα

anafiotika
Το σημείο αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί δρομάκι νησιού του Αιγαίου, αφού τα λευκά σπιτάκια με τα μπλε παράθυρα θυμίζουν κάτι από Κυκλαδίτικο νησί.

10. Μοναστηράκι

monastiraki

Είναι μια από τις κλασικές επιλογές για φωτογραφίες χαρακτηριστικές του κέντρου της πόλης. Η αγορά, οι πλανόδιοι πωλητές, οι τουρίστες που χαζεύουν τα αξιοθέατα και ψωνίζουν αναμνηστικά.



ΠΗΓΗ. ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου