ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ» Στην τελική ευθεία η επιστροφή των απολυμένων

ΣΑΒΒΑΤΟ 26-11-2016




Στην τελική ευθεία μπήκε το ζήτημα της επιστροφής στην εργασία, συμβασιούχων που είχαν απολυθεί τα τελευταία χρόνια, από ΟΣΚ και ΔΕΠΑΝΟΜ, αποτέλεσμα του αγώνα που έδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές».



Οπως επισημαίνει το Σωματείο, «με τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή και έγινε δεκτή από τον υπουργό Υποδομών, μπήκαμε στην τελική ευθεία, ώστε μετά τους έφεδρους και 70 συμβασιούχους να επιστρέψουν στην εργασία και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι που είχαν απολυθεί τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, λύνεται οριστικά και το θέμα για τους συναδέλφους που ήδη εργάζονται.

Τώρα πλέον θα έχει η "Κτιρικές Υποδομές" το αναγκαίο εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να επιταχύνει τα έργα Σχολικής Στέγης, Νοσοκομείων και άλλων κτιριακών υποδομών Υγείας, Δικαιοσύνης κ.ά., ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα και προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στον προσεισμικό έλεγχο και τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ. 

 Προφανώς για να γίνουν τα παραπάνω, απαιτείται η ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα και των αρμοδιοτήτων του φορέα, αλλά και η αναγκαία κρατική χρηματοδότηση».

Το Σωματείο θέτει ως στόχο ζωτικής σημασίας τον αγώνα για την «απένταξη του δημόσιου κοινωφελούς φορέα που εργαζόμαστε από το "υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων". 

Στο πλαίσιο των δράσεών μας προς αυτήν την κατεύθυνση, προχωράμε και σε δράσεις με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) με πρώτες ενέργειες την κοινή ενημερωτική επιστολή προς όλους τους Συλλόγους Γονέων και άλλους φορείς, καθώς και τη συμμετοχή σε Ημερίδα της ΑΣΓΜΕ για τα Σχολικά Κτίρια».


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου