ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΕΕΔΥΕ - Καλεί το λαό σε επαγρύπνηση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-10-2016


 

Την τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή και τις συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις επισημαίνει ως εξελίξεις επικίνδυνες η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σε ανακοίνωσή της, μαζί και την όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, καλώντας το λαό σε ετοιμότητα κι αγωνιστική δράση.



Ιδιαίτερα σημειώνει: «Τη συνεχιζόμενη τεράστια συγκέντρωση κάθε είδους στρατιωτικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα αντιπαράθεσης από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο και στην κρίσιμης στρατηγικής σημασίας ευρύτερη περιοχή του Ειρηνικού από την Κορεατική Χερσόνησο μέχρι τη Νότια Σινική Θάλασσα. 

Ιδιαίτερα την πολεμική προπαρασκευή στην περιοχή της Μεσογείου, ζωτικής σημασίας δίαυλο για μεταφορές και πολεμικά πλοία που αναβαθμίζεται και ενισχύεται η ΝΑΤΟική παρουσία και με ελληνικές "πλάτες". 

Τις συνεχιζόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Συρία, Ιράκ, Υεμένη με εκατόμβη θυμάτων και συνεχή κύματα προσφύγων και μεταναστών, που αναζητούν οδούς διαφυγής με κάθε τρόπο και μέσο».

Ολα αυτά - υπογραμμίζει - αποτελούν «την άλλη όψη του νομίσματος της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που επιδεινώνει τους όρους ζωής μισθωτών - συνταξιούχων - ανέργων - μικρών ΕΒΕ - νεολαίας, την ίδια στιγμή που προσφέρει ζεστό κρατικό χρήμα, κίνητρα επενδύσεων και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στο όνομα της περιβόητης ανάκαμψης».

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση για τη συμμετοχή της στην υλοποίηση των πολεμοκάπηλων ΝΑΤΟικών αποφάσεων, προκειμένου να «ενισχύσει τη "γεωστρατηγική θέση" της χώρας σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων», αλλά και τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Επισημαίνει, ακόμα, την επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας και τις αξιώσεις που προβάλλει σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και τονίζει, σε ό,τι αφορά τη στάση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ότι «κονιορτοποιεί τη διαχρονική προπαγάνδα των κομμάτων της άρχουσας τάξης για την "ασφάλεια" και "σταθερότητα" που δήθεν μας παρέχουν».

Με αφορμή και την επίσκεψη Ομπάμα, η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει το γεγονός ότι «αυτό που πραγματικά ενισχύεται είναι οι θέσεις των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας έναντι των ανταγωνιστών τους».

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για «τον εξαιρετικά επικίνδυνο χαρακτήρα των εξελίξεων για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα» και σημειώνει: «Είναι ώρα επαγρύπνησης και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους "εθνικούς στόχους". 

Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού, που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.

Στους δικούς τους στόχους και επιδιώξεις, απαντάμε με ένταση της δράσης μας. Αποκαλύπτουμε τις αιτίες των εξελίξεων (...) 

Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Δυναμώνουμε τη συνεργασία και την κοινή δράση με το μαχόμενο εργατικό - λαϊκό κίνημα».


ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου