ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αναδιάταξη προσωπικού από το υπ. Υποδομών

ΠΕΜΠΤΗ 21-7-2016




Σχέδιο νόμου για την αναδιάταξη του προσωπικού του ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών. Το υπουργείο διαψεύδει την πληροφορία ότι προετοιμάζει παράλληλα ρύθμιση για τη μετάταξη προσωπικού από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε άλλους φορείς του Δημοσίου, κατά το πρότυπο του ΟΛΠ.



Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών, η ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή αφορά την καλύτερη κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού του υπουργείου, ώστε να ενισχυθούν οι πιο αδύναμες υπηρεσίες και να υπάρξει αποσυμφόρηση σε όσες έχουν «πλεόνασμα». 

Υπήρξε, ωστόσο, η πληροφορία ότι στο ίδιο σχέδιο νόμου θα δινόταν δυνατότητα στους εργαζομένους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ζητήσουν τη μετάταξή τους σε άλλες υπηρεσίες ή φορείς του Δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, κατά το πρότυπο ανάλογης ρύθμισης στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιώς. 

Στόχος της ρύθμισης θα ήταν, όπως και στον ΟΛΠ, να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, που πραγματοποίησαν πολυήμερες κινητοποιήσεις τις προηγούμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέστειλαν μέχρι την Παρασκευή τις προγραμματισμένες τους απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ πρόκειται να συναντηθούν αύριο με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας πριν από την ολοκλήρωση της πώλησης στον προτιμητέο επενδυτή (Ferrovie Dello Stato Italiano).



ΠΗΓΗ. kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου