ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η Βρετανική αστυνομία ¨κυκλοφορεί" με τραίνα φαντάσματα τη νύχτα για να πιάσει κλέφτες μετάλλων

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-6-2016






Μυστικοί αστυνομικοί ταξιδεύουν με ειδικές αμαξοστοιχίες στους νεκρούς χρόνους της νύχτας, σε μια προσπάθεια να συλλάβουν τους κλέφτες μετάλλων επ' αυτοφώρω.




Οι μηχανές - που ονομάστηκαν τραίνα φαντάσμα - ταξιδεύουν με τα φώτα τους σβηστά και τους κινητήρες να λειτουργούν υπόκωφα ώστε να επιτρέπουν στους ειδικούς αξιωματικούς της αστυνομίας, που είναι εξοπλισμένοι με υπέρυθρες κάμερες, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ανυποψίαστους εγκληματίες στην πράξη.

Η τακτική αυτή αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων κλοπών μέταλλου που έχουν προκαλέσει χάος στις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές. Στους τελευταίους επτά μήνες μόνο, 1.969 τρένα ακυρώθηκαν λόγω 675 κλοπών καλωδίων χαλκού σε όλο το αγγλικό δίκτυο.

Το εταιρία σιδηροδρομικής υποδομής Network Rail έχει μείνει με ένα λογαριασμό £ 10.1 εκατομμυρίων από κλοπές μετάλλων, τα οποία παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να μετακυλίσει στους επιβάτες μέσω των εισιτηρίων.


Οι «τραίνα φαντάσματα» έχουν μήκος τέσσερις επιβατάμαξες στις οποίες επιβαίνουν μια ομάδα τεσσάρων αξιωματικών της Βρετανικής Αστυνομίας Συγκοινωνιών και τεχνικοί του σιδηροδρομικού δικτύου




- Police run 'Ghost trains' in dead of night to track down Britain's metal thieves http://www.dailymail.co.uk/news/article-2066734/Police-run-Ghost-trains-dead-night-track-Britains-metal-thieves.html

ΠΗΓΗ. mixanikosose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου