ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Απλήρωτοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ – Σε επίσχεση εργασίας από 01/07/2016

ΤΡΙΤΗ 28-6-2016


Τα δεδουλευμένα του Φεβρουαρίου, καθώς και τις εκκρεμείς πληρωμές του Ιανουαρίου ζητούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, οι οποίοι προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016.


Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) καλεί τη διοίκηση του Οργανισμού να επισπεύσει την τήρηση των υποχρεώσεων της, «χωρίς νουθεσίες και υποδείξεις προς τους συμβεβλημένους ιατρούς. Αν επιθυμεί, οι ιατροί που θα πληρωθούν και δεν θα συμμετάσχουν στην επίσχεση, ας το δηλώσουν στον ΕΟΠΥΥ για να έχει ο οργανισμός την πληροφόρησή του, με όποιον τρόπο του φανεί αυτή χρήσιμη». 

Παράλληλα, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απευθυνόμενοι προς τους ασφαλισμένους, τονίζουν ότι «προσπαθούμε να παραμείνουμε κοντά τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με κάθε τρόπο και να μην κλείσουν τα ιατρεία μας, υπό το βάρος των οικονομικών μας υποχρεώσεων και χωρίς πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ».

Σε σχετική ανακοίνωση, παρουσιάζουν την κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ «εν μέσω θέρους», σημειώνοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια: 530 κλινικοί ιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιανουάριο του 2016, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ. 

Οι κλινικοεργαστηριακοί και όλοι οι εργαστηριακοί ιατροί είναι απλήρωτοι για όλο το 2016, αναμένοντας να εισπράξουν αξιοσημείωτο κούρεμα, λόγω rebate και clawback. 
Ο Φεβρουάριος του 2016 καθίσταται ληξιπρόθεσμος στις 28 του μήνα.

Οι υποχρεώσεις μας απέναντι σε προμηθευτές, ελληνικό δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες επιχειρήσεις τρέχουν διαρκώς και κανείς ΔΕΝ μας κάνει πίστωση! 

Οι κλινικοί ιατροί ήδη έχουν χρεωθεί φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αξίας τουλάχιστον 6.000 ευρώ, χωρίς αντίστοιχες πληρωμές.

Οι συμβάσεις παρατάθηκαν με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού μέχρι 31/10/16, χωρίς επικύρωση με Υπουργική Απόφαση.

Εξακολουθούν οι ιατροί να δέχονται με συνοπτικές διαδικασίες, εξουθενωτικά κουρέματα σε στατιστικό, μη πραγματικό έλεγχο, με πάγωμα πληρωμών σε οποιαδήποτε ένσταση.

Πολλοί ιατροί αναφέρουν ότι έχουν χαθεί ενυπόγραφες επισκέψεις, εσώκλειστες στους φακέλους στην Πεύκη και ότι κουρεύονται 200 ευρώ καθώς δεν ανοίγει το σκαναρισμένο ηλεκτρονικό αρχείο της επίσκεψης.

Ο στόχος της πάταξης της πραγματικής παραβατικότητας από τον ΕΟΠΥΥ μένει όνειρο απατηλό. Αναμένουμε με προσμονή, τις απαιτούμενες εισαγγελικές παρεμβάσεις επί τελεσίδικων υποθέσεων της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για αποδεδειγμένη παραβατική συμπεριφορά παρόχων.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζητά μετ’ επιτάσεως τον ουσιαστικό και τυπικό έλεγχο, εδώ και χρόνια οπότε και εκκρεμεί ο έλεγχος και η εκκαθάριση του οφειλομένου 10% από το 2012! 

Ο δε έλεγχος του 2013 που έχει εκκαθαρισθεί από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, παραμένει απλήρωτος».



ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου