ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

«Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6-2-2016




Το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των προβολών ντοκιμαντέρ ειδικού ενδιαφέροντος, ξεκινά νέο κύκλο μηνιαίων προβολών με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών», τα οποία θα προβάλλονται στον χώρο του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ και θα συνδέονται με σημαντικά γεγονότα της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας του 20ού αιώνα.

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 18:00, θα προβληθεί το πρώτο ντοκιμαντέρ με τίτλο, «Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια»  του Ανδρέα Αποστολίδη.  Το ντοκιμαντέρ, που γυρίστηκε με αφορμή την παρέλευση εκατό χρόνων από την έκρηξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, αποτυπώνει τις δραματικές αλλαγές που επήλθαν στη ζωή των κατοίκων στα Βαλκάνια, κατά την περίοδο 1914-18.

Ο κινηματογραφικός φακός επικεντρώνεται στους αμάχους, για τους οποίους ο πόλεμος ήταν ιδιαίτερα σκληρός προοιωνίζοντας τις ακρότητες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην ταινία, που βασίζεται σε σπάνια κινηματογραφικά ντοκουμέντα και φωτογραφίες από εθνικά αρχεία και συλλογές διαφόρων χωρών, συμμετέχουν επιφανείς ιστορικοί οι οποίοι σχολιάζουν, ερμηνεύουν και αποτιμούν τον Μεγάλο Πόλεμο στα Βαλκάνια.

Την προβολή θα προλογίσει  ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ανδρέας Αποστολίδης και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας (Κρατήσεις: 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00)

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ


Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος




ΠΗΓΗ. ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου