ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ 2016 ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 30-12-2015




Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υποδοχή του νέου χρόνου στη σκιά της Ακρόπολης
με τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και
τον Φίλιππο Πλιάτσικα

Στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη, θα υποδεχθεί ο δήμος Αθηναίων το 2016. Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου  αποχαιρετάμε το 2015, με μία γιορτή μουσικής και χορού που θα ξεκινήσει στις 22.30 και θα κορυφωθεί στις 01.00 της νέας χρονιά.

Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται σε τρία μέρη, διαφορετικά μεταξύ τους, ώστε να καλύψουν όλες τις επιλογές και διαθέσεις, αλλά συγχρόνως αλληλένδετα και συνεχή. Σε δύο σκηνές, μία μικρή και μία μεγάλη, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν το σύνολο του προγράμματος, με συνεχή ροή μουσικής και χορού, με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα εναλλάσσονται και θα «συνομιλούν» μεταξύ τους και με το κοινό. 
 
Η  βραδιά ξεκινά στις 22.30 στη μεγάλη σκηνή με τους Sugahspank! & The Swing Shoes Athens μαζί με χορευτές των Athens Swing Cats.  Συγκροτήματα Swing και ζευγάρια χορού με μαγευτικές φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque, καλούν το κοινό να τους συνοδεύσει μέχρι τελικής πτώσεως.


 Τη σκυτάλη παίρνει στις 23.05 στη μικρή σκηνή ο αγαπημένος τραγουδοποιός της  νέας ελληνικής σκηνής, Πάνος Μουζουράκης που συνεχίζει με χιουμοριστικές διασκευές από ξένα τραγούδια ροκ, swing που τον σημάδεψαν και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε εντελώς νέες εκδοχές.


 
Στη μεγάλη σκηνή με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, στις 23.45 η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, υπό τη Διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα δίνει το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 



Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παραλάβει τη σκυτάλη για την υποδοχή του  νέου έτους. Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον αθηναϊκό ουρανό και η γιορτή συνεχίζεται.


Ο Φίλιππος Πλιάτσικας συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου και έρχεται να συνεχίσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την πρώτη βραδιά του 2016 ερμηνεύοντας αγαπημένες μελωδίες μας. 

Όταν η ροκ συναντά την κλασική μουσική, τότε το άκουσμα αλλάζει και γίνεται δυναμικό, εκκεντρικό, αλλά και ρομαντικά μελωδικό. 



Με ξεχωριστή δυναμική και με τελείως άλλη μουσική χροιά, τα κλασικά όργανα, σκορπίζουν ήχους που προκαλούν συγκίνηση, σε νέες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Καλαντζάκου.

Ο μοναδικός και ιδιαίτερα αγαπητός Γιώργος Καπουτζίδης παρουσιάζει τη βραδιά και ενώνει με το δικό του μοναδικό τρόπο τις μουσικές και τους συμμετέχοντες. 

Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική  Διεύθυνση και τη Σκηνοθεσία  της βραδιάς.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί  ζωντανά από της Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση
Σας ευχαριστούμε

 
Γραφείο Τύπου
Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού
& Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου