ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Αναρτήθηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και από Δευτέρα έρχεται…φοροκαταιγίδα

ΚΥΡΙΑΚΗ 11-10-2015


 

Αργά το βράδυ του Σαββάτου αναρτήθηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο από μόνο του διαψεύδει όλα όσα ισχυριζόταν η κυβέρνηση μέχρι σήμερα καθώς προβλέπει φοροκαταιγίδα που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερα τα ελληνικά νοικοκυριά. 
 



Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει αύξηση της φορολογίας των ενοικίων στο 15% για τα εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο 35% για τα υψηλότερα. 

Την ίδια ώρα, προβλέπεται και η εφαρμογή όλων των ασφαλιστικών διατάξεων που θα βάλουν φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και αυξάνονται τα όρια ηλικίας στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης και στα 67 με 15 ή περισσότερα χρόνια ασφάλισης.  
Οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις θα έχουν αναδρομική ισχύ από την πρώτη Ιουλίου ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνονται διατάξεις για την αναλογική καταβολή του κρατικού-εγγυημένου μέρους των αποδοχών από το Δημόσιο. 


Για τις 100 δόσεις

 
«Ανατροπές» περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο και για το πρόγραμμα των 100 δόσεων, καθώς προσδιορίζεται ότι η ρύθμιση των οφειλών θα καθορίζεται ανάλογα με την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη και όχι υποχρεωτικά σε 100 δόσεις. 

Τα πρόστιμα για τη μη απόδοση των παρακρατούμενων φόρων, δηλαδή ΦΜΥ και ΦΠΑ, αυξάνονται κατά 50% ενώ προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις για όσους καθυστερούν την καταβολή. 

Ειδικό άρθρο υπάρχει για την διαχείριση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία μπαίνει ψηλά στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων.

Το πολυνομοσχέδιο έχει αναρτηθεί και παραμένει για δημόσια διαβούλευση έως τη Δευτέρα στις 9 το πρωί. Μέχρι τότε, οι φορείς και τα κόμματα μπορούν να υποβάλλουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους. 

Διαβάστε αναλυτικά το πολυνομοσχέδιο ΕΔΩ 





ΠΗΓΗ. e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου