ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για το ρατσιστικό επεισόδιο στην Λάρισα

ΠΕΜΠΤΗ 8-10-2015



Με τον μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής απειλούν για μια ακόμη φορά εργαζόμενους


Με αφορμή το περιστατικό που δημιουργήθηκε στο χώρο του Μηχανοστασίου του ΟΣΕ Λάρισας, όπου με πρωτοφανή ρατσιστική επίθεση δύο
συναδέλφων προς  20χρονη Αλβανικής καταγωγής, εργαζόμενη με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ,  η οποία τρομοκρατημένη αναγκάστηκε σε παραίτηση, ως ΠΑΜΕ – Σιδηροδρομικών
οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας και την κοινωνία της Λάρισας. 


Καταγγέλλουμε  τη συγκεκριμένη ενέργεια των συναδέλφων που με αντιλήψεις διαποτισμένες με το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο, διαχωρίζουν τους εργαζόμενους ως προς την καταγωγή τους, ακόμη και αυτούς που είναι στην ηλικία των παιδιών τους και αμείβονται με 162 ευρώ (προγράμματα ΟΑΕΔ) και τους απειλούν «να φύγουν από τη χώρα και να πάνε και από εκεί που ήρθαν». Και για να ενισχύσουν την παραπάνω απειλή τους, διατείνονται ότι «θα καλέσουν τα παλικάρια της ΧΑ για να τους τακτοποιήσουν». 
 
Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδείξαμε και καταγγείλαμε ως ΔΕΣΚ-Σ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Σ. Λαρισαϊκός 1/10/2015, καλώντας το Σωματείο να πάρει θέση. 
Αυτές οι αντιλήψεις πρέπει να καταδικαστούν άμεσα από όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους όλων των υπόλοιπων  κλάδων και του συνόλου του ελληνικού λαού. 
 
Η συσπείρωση των συναδέλφων όλων των κλάδων ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του που οδηγεί τα παιδιά μας «μπουλούκια» μετανάστες πτυχιούχων και μη, λόγω της υψηλής ανεργίας και των εξευτελιστικών μισθών, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, όλες τις αντεργατικές και αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, είναι αυτά που οφείλουν να αντιπαλέψουν οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα.  
 
Αντίθετα οι φασιστικές αντιλήψεις είναι αυτές που αποπροσανατολίζουν ότι για τα προβλήματα του ελληνικού λαού ευθύνονται οι ξένοι εργάτες που βρίσκονται στη χώρα μας. 
 
Καλούμε τα Σιδηροδρομικά Σωματεία να πάρουν άμεσα απόφαση καταγγέλλοντας το παραπάνω περιστατικό,  καλούμε τις Διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επαναφέρουν άμεσα τη συναδέλφισσα στο χώρο εργασίας. 
 
Να απομονωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς παρόμοιες φασιστικές συμπεριφορές από όλους τους εργαζόμενους. 
 
Σύσσωμη η εργατική τάξη να δώσει μαχητική απάντηση απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα του τρίτου μνημονίου που μπαίνουν σε εφαρμογή, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και των ταξικών Σωματείων στις 22 Οκτώβρη με κλιμάκωση για απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Νοέμβρη 2015. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF




ΠΗΓΗ. ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου