ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, ξεκινάνε οι χειμερινές μας παραστάσεις στο Θέατρο Μεταξουργείο με την παράσταση “Το μπουφάν της Χάρλεϋ και ο κος Μάκης”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2-10-2015




Αυτό το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, ξεκινάν οι χειμερινές μας παραστάσεις στο Θέατρο Μεταξουργείο με την παράσταση “Το μπουφάν της Χάρλεϋ και ο κος Μάκης”.
Δύο συγκλονιστικοί μονόλογοι του Βασίλη Κατσικονούρη ενσωματωμένοι σε μια ενιαία παράσταση, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Άννα Βαγενά και του Νίκου Ορφανού, αντίστοιχα.




 Κώστας Γεωργουσόπουλος, Τα Νέα, Δευτέρα 18 Ιουνίου 2015:

“«Το μπουφάν της Χάρλεϊ» & «Ο κύριος Μάκης»: Η συνέχεια ύφους και ήθους
Ο Βασίλης Κατσικονούρης είναι η πλέον ενδιαφέρουσα παρουσία τα τελευταία χρόνια στην ελληνική δραματουργία.
[...] Με «Το γάλα», το «Καλιφόρνια ντρίμινγκ», τους «Αγνοούμενους», συνεχίζει την κριτική ματιά πάνω στα κοινά μας ήθη, τα αδιέξοδά μας, τις μικρές ή μεγάλες προσδοκίες μας.
[...] Στα δύο μονόπρακτα - μονολόγους «Το μπουφάν της Χάρλεϊ» και «Ο κύριος Μάκης» που θα συνεχιστούν τη νέα περίοδο στο θέατρο Μεταξουργείο, ο Κατσικονούρης θρηνεί για τη μοναξιά, την κατάθλιψη των γηρατειών, τη θυσία μιας αποπροσανατολισμένης νεολαίας στον Μολώχ της ταχύτητας.
[...] Ο Κατσικονούρης στον μονόλογο «Ο κύριος Μάκης» που παίζει ο Νίκος Ορφανός καταγγέλει τη μοναξιά της υπάρξεως των απομάχων της ζωής, επειδή ακριβώς η αξία του ανθρώπου πλέον μετριέται με ομόλογα κι όχι πλέον με ομολογία ευγνωμοσύνης στον μόχθο των πατέρων.
[...] Η Άννα Βαγενά στο αριστούργημα του Κατσικονούρη «Το μπουφάν της Χάρλεϊ», που τώρα αξιοποιείται ουσιαστικά και αναδεικνύεται ως συνταρακτικό τέλεσμα μιας αλλοπαρμένης μάνας, είναι αφοπλιστικά έξοχη, πλήρης συναισθηματικά, κυρίαρχη των μέσων της και μέγα μάθημα απλότητας, μέτρου και ρεαλιστικής θεατρικής τεχνικής.
Θα θελήσουν να μαθητεύσουν στο υποκριτικό της ήθος τα μεταμοντέρνα θρασύτατα μειράκια;" 

Από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 και κάθε Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00
Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έως τις 6/12

Θέατρο Μεταξουργείο
Ακαδήμου 14-16
210 52 34 382








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου